www.car.cz
 

Agropa Pačejov se blíží. Hlásí 6 WRC a nejlepší konkurenci v historii
     tisková zpráva


XXVI. RALLY AGROPA 2004
Olšany, 23. - 24. července 2004

Start XXVI. RALLY AGROPA je za dveřmi.

Již jen několik dní zbývá do startu XXVI. ročníku RALLY AGROPA, který se pojede ve dnech 23. – 24. července 2004 v Olšanech jako součást Mistrovství České republiky ve sprintrally. Těsně po termínu uzávěrky přihlášek mohou pořadatelé z AMK Pačejov v AČR konstatovat, že se na startu objeví 120 posádek včetně 17 historických automobilů. Ozdobou startovní listiny je šest vozidel specifikace WRC, což lze při letošním úpadku této kategorie považovat za velký úspěch.

Největším tahákem pačejovské soutěže bude souboj téměř domácího Václava Pecha se svým největším rivalem ve sprintovém mistrovství Štěpánem Vojtěchem. Na rychlých tratích v okolí Pačejova se vždycky dařilo i bratru Tomášovi, a tak můžeme očekávat, že také on zasáhne do bojů o absolutní prvenství. Dalšími adepty na nejvyšší příčky jsou jezdci Profiko Rally Teamu Jiří Volf a Karel Trněný. Oba pilotují vozy Škoda Octavia WRC. S posledním vozem kategorie WRC se představí Viktor Szabo. Do absolutního pořadí však mohou promluvit i další jezdci pilotující klasické vozy kategorie A8. Největší ambice bude mít David Komárek s vozem Mitsubishi Lancer. Že se mu v Pačejově daří potvrdil už v loňském roce, kdy skončil třetí v absolutním pořadí s vozem skupiny N.

Zajímavou podívanou nabídne rovněž skupina áčkových dvoukolek (dříve formule 2). Papírovým favoritem bude především Josef Peták s Peugeotem 306 Maxi. Znepříjemnit život by mu měl hlavně Dušan Kouřil se Seatem Ibiza a Jindřich Štolfa s Nissanem Almera Kit Car. Reputaci bude chtít v Pačejově určitě napravit Martin Dlouhý, který zde vloni rozbil svoji Octavii hned po startu první RZ. Tradičně se na své domácí soutěži sveze i Stanislav Šelmát, který opět představí Peugeot 306 Maxi.

Do bojů ve skupině A určitě zasáhnou i nejrychlejší šestnáctistovky. V Pačejově se představí silná čtyřka Felicií Kit Car 1600. Pilotovat je budou Brůzl, Brynda, Kundrát a Holý. Proti těmto škodovkám vyrazí Michael Honda s Citroenem Saxo Kit Car.
Velmi silná konkurence se tradičně sejde ve skupině produkčních vozů. Zde je opravdu velmi obtížné hledat jednoznačného favorita. O nejvyšší příčky by se měli poprat jezdci na vozech Mitsubishi Lancer různých evolucí. Zejména se musí počítat s Landou, Semerádem, Červenkou a Poulíkem.

Početné pole historických automobilů nabídne zejména souboj Antonína Blažka na Escortu s bratry Odložilíkovými na voze Porsche Carrera.
Po loňském velkém souboji bratří Vojtěchů o vítězství se letos v Pačejově schyluje k další velké bitvě. Tentokrát lze očekávat ještě urputnější boje nejen o celkové prvenství, ale i v jednotlivých třídách. Vypadá to, že letošní ročník Rally Agropa bude nejlépe obsazenou pačejovskou soutěží v celé její dlouholeté historii.


Tiskové středisko Pavel Štípek Ing.
Tomáš Cihlář tajemník RALLY AGROPA


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose