www.car.cz
 

PSA urychluje své projekty v oblasti vývoje elektrického pohonu
     6.3.2009 20:01 - tisková zpráva


PSA Peugeot Citroën urychluje strategii elektrických vozidel

PSA Peugeot Citroën urychluje své projekty v oblasti vývoje elektrického pohonu, přičemž se opírá o specifická partnerství. Cílem je předložit první nabídku elektrických vozidel Peugeot již koncem roku 2010.

V rámci této strategie byla 2. března 2009 podepsána nová smlouva o spolupráci s Mitsubishi Motors Corporation (MMC). Oba výrobci budou společně pro evropský trh vyvíjet elektrické vozidlo vycházející z modelu i MiEV od MMC. Vozidlo se bude prodávat pod značkou Peugeot, současně s evropským modelem i MiEV prodávaným značkou Mitsubishi.

Také značka Citroën připravuje inovativní koncepce elektrických vozidel, jak dokazuje koncepční vůz
C-Cactus s elektrickým pohonem.

Již dříve, v březnu 2008, přijal koncern PSA Peugeot Citroën rozhodnutí účastnit se společně s partnerskou společností Venturi výběrového řízení La Poste (Francouzská Pošta) na dodání 500 elektrických vozidel specifického určení. Navrhované vozilo je elektrický Citroën Berlingo First, který je v současné době testován společností La Poste.

Kromě toho v říjnu 2008 podepsal koncern smlouvu s EDF o partnerství týkající se technologie baterií, systémů nabíjení a rozhraní vozidlo-infrastruktura a dále pak definování přidružených ekonomických modelů.

Dalším projektem, na který skupina soustřeďuje svůj výzkum, je vývoj polyfunkčního elektrického vozidla hybridního typu « plug-in ». Jedná se o elektrovůz, jemuž se odebere část baterií a připojí se malý spalovací motor s nízkou spotřebou. Elektrický dojezd činí řádově 50 km, což uspokojí téměř všechny každodenní potřeby s možností dobíjet vozidlo při zastavení (v práci, doma, na parkovišti, v obchodních centrech).

Tento typ hybridního vozidla « plug-in » nabídne všestranné využití díky spalovacímu motoru, který pohání vůz při delších vzdálenostech. Tato technologie řeší nejen problémy autonomie čistě elektrických vozidel, ale také problémy spojené s časem potřebným k dobíjení baterií nebo s teprve vznikající sítí dobíjecích stanic.

Souběžně se strategií vývoje elektrického vozidla potvrzuje PSA Peugeot Citroën své priority zaměřené na perspektivní technologie jako Stop&Start druhé generace, jež bude zastoupena v nabídce v širokém měřítku počínaje rokem 2010. Další prioritou je rozvoj nabídky dieselových hybridů u modelů Peugeot a Citroën a zejména pak vozů Citroën DS5 HYbrid4 a Peugeot 3008 HYbrid4, jež budou uvedeny na trh v roce 2011.

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose