www.car.cz
 

MS SBK : I pro Jakuba Smrže začalo katarské dobrodružství
     12.3.2009 08:35 - tisková zpráva


Začalo katarské dobrodružství

V písku a kamení katarské pouště začal pro MS Superbiků svým prvním kvalifikačním dnem, druhý závod letošního šampionátu. Odpočatý Kuba Smrž své jméno znova v obou trénincích umístil do elitní desítky nejrychlejších jezdců.

Znamená to, že se máme znova na co těšit? Zcela určitě. Vždyť právě v Kataru stál před pár měsíci Kuba Smrž na bedně, respektive skončil třetí. Tehdy se však jednalo o Mistrovství světa Endurance. Spousta najetých kol v trénincích a i samotném závodě, byla rozhodně dobrou přípravou na další katarské dobrodružství, jenž by ovšem mohlo být pro Superbiky na dlouhý čas i dobrodružstvím v této exotické krajině posledním. Důvod je prozaický. Letos končí promotéru smlouva a zatím to na její prodloužení nevypadá.

Jakub Smrž: “První den začal dobře, ale od kvalifikace jsem si sliboval trošku víc, i když top10 rozhodně není zklamáním. Ve volném tréninku jsem si vyzkoušel obě motorky, jedna byla nastavená tak, jak jsme jí v Austrálii strčili do bedny. A druhou jsme nastavili podle loňska. Lépe se mi jelo na té druhé, ale nastavení nebylo zcela ideální. Byl jsem 5-tý, avšak ke konci jsem měl rozjeté velmi rychlé kolo, jenž by stačilo k tomu, abych volný trénink vyhrál.

Dvě zatáčky před cílem mi však uklouzl zadek a nepovedlo se.Do kvalifikace jsme udělali změny nastavení, které se mi ovšem vůbec nelíbily, tak jsem zbytek tréninku odjel na motorce č.1 a ta byla přednastavená stejně jako ta druhá z dnešního rána. Nakonec jsem se umístil na sedmé příčce. Mám však velké rezervy, především v nastavení předního pérování, které se snad povede do zítra vylepšit.“

MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   CRASH - Janusz MITKO - PL , MMČR moto Most 2008 , foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose