www.car.cz
 

Také K plus K Motorsport plánuje testování Saleenu na německém Lausitzringu
     13.3.2009 10:52 - tisková zpráva


K plus K Motorsport na testy

První a jediný český tým ve FIA GT Championship – K plus K Motorsport čeká koncem března testování na německém okruhu Lausitzring nedaleko Drážďan,kterého se zúčastní kompletní tým.

Přítomni tak budou Karl Wendlinger z Rakouska, Ryan Sharp z Velké Británie a Čech Adam Lacko. Jezdeckou sestavu na těchto testech posílí také přední jezdec amerických formulových seriálů Mario Dominguez z Mexika.

Rodák z Mexiko City (1. prosince 1975) začal svou kariéru v roce 1987 jak jinak než na motokárách a v letech 1989 – 1991 reprezentoval Mexiko na mistrovství světa. Na národní úrovni si prošel formulemi 3 a F3000 a počínaje sezonou 1999 zakotvil na tři roky v seriálu Indy Lights, což je nižší kategorie amerických formulových seriálů.

V letech 2002 až 2007 startoval v šampionátu ChampCar World Series (CCWS), kde absolvoval 86 závodů v týmech Herdex Competition, Forsythe Championship Racing, Dale Coyne Racing, Rocketsports Racing, PKV Racing a Minardi Team USA.

V odjetých závodech CCWS získal dohromady 876 bodů (v USA je bodovací systém výrazně štědřejší než například ve formuli 1) a stál čtrnáctkrát na stupních vítězů. Dva závody vyhrál a jeho celkově nejlepším výsledkem sezony je 5. místo z roku 2003 v barvách Herdex Competition.

Ve své poslední sezoně Champ Car (2007) se stal členem stáje Pacific Coast v jehož barvách absolvoval loni svou premiérovou sezonu v Indy Car Series (IRL). Zisk 112 bodů ze šesti závodů stačil na 27. místo.

Dominguezovo jméno se dokonce objevilo v souvislosti s formulí 1. Začátkem roku 2005 se o něm spekulovalo jako o třetím jezdci týmu Jordan. Údajně měl mít i předběžnou smlouvu jako pilot týmu Midland F1, který se od sezony 2006 stal majitelem již zmíněného Jordanu.

Dominguez však v zámoří zůstal. Pouze v roce 2006 si odskočil do dvou závodů v American Le Mans Series, kde jel s Ferrari F430 v barvách stáje Risi Ferrari. A nyní ho čeká nová jezdecká zkušenost v barvách K plus K Motorsport.

http://www.kpluskmotorsport.cz/



 
 
Fotogalerie:   KplusK oficiálně na TK představuje své vozy Saleen , foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose