www.car.cz
 

Autokluby doporučují a nejlépe hodnotí pneumatiky Continental
     13.3.2009 11:08 - tisková zpráva


Publikované výsledky testů:

 

Hannover, únor 2009. Při testech letních pneumatik, prováděných významnými automobilovými asociacemi a německým spotřebitelským institutem Stiftung Warentest, získaly pneumatiky Continental nejvyšší hodnocení ve své kategorii. Spolu se svými rakouskými a švýcarskými protějšky ÖAMTC a Touring Club Schweiz vyhodnotila německá automobilová organizace ADAC pneumatiku ContiPremiumContact 2 jako „velmi doporučenou“. Stiftung Warentest pneumatiku vyhodnotil jako „dobrou“. Týmy testovaly pneumatiky v rozměru 205/55 R 16 W, vhodné pro vozidla střední třídy, a 185/60 R 14 H pro kompaktní vozy.

 

Experti porovnávali 18 různých pneumatik pro kompaktních vozidla a 17 pneumatik pro vozy střední třídy. Šlo hlavně o pneumatiky evropských výrobců, u nichž se předpokládaly dobré výsledky. Všechny redakční týmy ocenily jako „velmi doporučené“ nebo „dobré“ nové pneumatiky Uniroyal RainExpert a Semperit Comfort-Life.  Levné dovozové produkty z Asie byly na druhou stranu podrobeny kritice – automobilové asociace důrazně varují před jejich používáním, zejména na mokrých vozovkách, a to vzhledem k jejich „neadekvátním jízdním vlastnostem“ (ÖAMTC).

 

Skutečnost, že letní pneumatika typu Wanli S 1032, která není v žádném ohledu vhodná pro zimní provoz, nese označení M+S, je evidentním pokusem o oklamání motoristy. „Co v současné době nejvíce postrádáme, jsou jasně definovaná pravidla a mechanismy, jenž by zabránily dostat se takovýmto výrobkům na evropský trh, případně je umožňovaly z trhu stáhnout“ komentoval situaci Alexander Lührs, tiskový mluvčí společnosti Continental.

 

S obratem přesahujícím v roce 2008 24 miliard EUR představuje společnost Continental jednoho z předních světových dodavatelů pro automobilový průmysl. Jako dodavatel pneumatik, brzdných systému, systémů a součástí pro pohonné ústrojí a šasi, přístrojové techniky, automobilové elektroniky a technických elastomerů, přispívá Continental ke zvýšení jízdní bezpečnosti a také k ochraně globálního klimatu. Společnost v současné době zaměstnává přibližně 140 000 zaměstnanců na téměř 190 místech v 35 zemích.

 

Continental je oficiálním partnerem FIFA World Cup 2010TM, který se bude konat v roce 2010 v Jihoafrické republice. Další informace naleznete na stránkách www.ContiSoccerWorld.com, www.ContiFanWorld.com a www.conti-online.com.

 

Barum Continental spol. s r. o.  

Divize marketing

www.conti-online.cz
www.barum-online.cz

 

 

Multimediální on-line databáze: www.mediacenter.continental-corporation.com a www.vdo.de/presse


 
 
Fotogalerie:   Rally Škoda 1979 - 1985 foto Radek Rochelt

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose