www.car.cz
 

RALEX – SPORT věnoval neděli testování
     19.3.2009 18:22 - Vladimír Rožánek


Dlouho se zvažovalo, kde udělat předsezonní testy 2 vozů týmu. Nakonec padla volba na testovací okruh poblíž Milovic. Důvodem testů bylo nastavení podvozku a tlumičů  u Romanova Renaultu Clio R3(A7). Zároveň si celá posádka zvykala na nový systém Hans, nastavení přileb a sedadel. Jezdec i spolujezdec se snažili získat  zkušenosti a návyky s řízením áčkového vozu, se kterým se v loňském roce zúčastnili pouze v jedné soutěži.

 

Po úvodních průjezdech přišly první otázky na posádku oranžového Clia:  „ Romane, jaký máš dojem z vozu po zimní přípravě ?,Je nutno něco na autě rázně změnit!“

 

S autem nemáme žádný problém, jen teď maličkost se startérem, ale kvůli takovým chybám tady jsme. To nás na závodech nesmí překvapit.

 

Samozřejmě hned také otázka pro Jiřího Grimmera: „ Jaké jsou tvé  první dojmy po zimní pauze? Jak se ti jezdí se systémem Hans?“

 

Auto jede skvěle. Už se těším na první závod sezony. Systém HANS je pro mě úplnou novinkou-zatím je pro mě jízda s ním nepříjemná-budu si muset zvyknout.

 

      Druhý vůz teamu řídil Romanův syn David, který v loňském roce získal titul vícemistra České republiky v divizi D2 rallyecrossu. V letošní sezoně pojede tento nadaný mladý jezdec  rallysprintový šampionát s vozem Peugeot 206 RC – N3 po posádce Josef Šilha - Petr Brixi. To byl další důvod testů týmu. David si zvykal na nový vůz  a zároveň na svého spolujezdce Petra Brixiho, který ho zasvědcoval do  vytváření rozpisu.

 

Testů se zůčastnil také Pepa Šilha, který Davidovy udělil několik cenných rad s řízením jeho bývalého vozu. Sám si zvykal na jiné nářadí pod vedením  majitele týmu RALEX-SPORT. Roman ukazoval Pepíkovi, jak pracovat s vozem třídy A7.

    

Hned jsem se J. Šilhy zeptal:,, Co Josef Šilha a R3?“

Ano, dohodli jsme se s Romanem, že pokud to půjde zúčastním se s jeho autem několika velkých mistráků. Zatím jsme dohodnuti na dvou. Dále uvidíme.

 

     Další otázka tedy byla pro Romana:,, Romane, auto na velké mistráky pro Josefa Šilhu a co posádka R.Štefan – J. Grimmer?“

     ,,Chceš slyšet tedy naše plány. Já s Jirkou bychom chtěli absolvovat kompletní šampionát v rallysprintech s R3. Společně se synem Davidem, kterého bude navigovat zkušený Petr Brixi. Velký šampionát pojede s R3 J. Šilha a P. Brixi. Rád bych ještě zúčastnil vybraných závodů Mitropa Cupu.

 

     Na závěr testování  Roman i David posadili na svá horká sedadla přítomné mechaniky a novináře jako odměnu za přízeň, kterou dávali týmu RALEX po celou minulou sezonu.


 
 
Fotogalerie:   Nové barvy pro P207 Romana Kresty, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose