www.car.cz
 

Thermica rally Lužické hory s novinkami
     19.3.2009 18:25 - Vladimír Rožánek


Hned několik novinek nabídne posádkám i divákům 12. ročník Thermica rally Lužické hory 2009, který se uskuteční 1. a 2. května v Hrádku nad Nisou. Jedná se o malé jubileum, neboť letos je to pátý rok od obnovení soutěže jezdící se v tzv. Trojzemí v roce 2005. Dnes již jediná soutěž s centrem v severních Čechách je letošním zahajovacím podnikem Mistrovství České republiky ve sprintrally, Poháru ČR v rally a rovněž tak i třídílného mezinárodního Lausitz Cupu, který si získává mezi posádkami z ČR, Německa a Polska stále větší popularitu.

Pořadatelé z Autoklubu Hrádek nad Nisou opět přes zimu nespali a vymysleli pro zatraktivnění několik novinek. Jednou z nich je to, že závěrečná rychlostní zkouška se pojede z velké části ve sportovním areálu Vesec, který je z poslední doby mediálně proslulý díky lyžařskému šampionátu. Na rozdíl od organizačního týmu Kateřiny Neumanové si Hrádečtí sníh na začátku května nepřejí.

Další novinka je česko – polská. Zvláštnímu vyhodnocení podlehne součet časů z erzety v Polsku v Jasné Góre u Bogatynie a ve Vesci. Vítěz obdrží „pohár trojzemí“.

Trať letošního ročníku měří 251 kilometrů a je na ní osm rychlostních zkoušek o celkové délce pětasedmdesát kilometrů. Trať je druhou nejdelší v historii soutěže. Více kilometrů trasa soutěže měřila pouze v roce 1983 při Přeboru ČSR – 301 km a bylo na ní deset erzet. Letos bude nejobtížnější úsek u Kunratic, který je zároveň nejdelší – měří 13, 2 km.

 „Pochvalně se o trati vydřili zástupci jezdců a spolujezdců Josef Peták a Petr Gross. Všechna povolení již máme na stole a nyní jsme v závěrečné fázi zpracování itineráře a bezpečnostního plánu,“ dodává ředitel soutěže Jan Krečman. Ten ani letos neopustí horké sedadlo a bude ve vybraných domácích i zahraničních soutěžích navigovat železnobrodského Václava Donáta.

Thermica rally Lužické hory se těší stálé přízni firem Thermica, TRW, Galaxy high technology, Pronton, Frog & Frog, Auta 24 a OMA CZ.

Posílil početně pořadatelský sbor, přišli zcela noví zájemci. Změna nastala i na místě vedoucího rychlostní zkoušky č.1 Hrádek nad Nisou – Chrastava. 

 


 
 
Fotogalerie:   Testy Buggyry v Mostě , březen 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose