www.car.cz
 

Petr Válek a Marcel Kusín letos do třetice startují na okruhu v Dubaji
     21.3.2009 16:47 - Pavel Jelínek


Na závodním okruhu v Dubaji se čeští závodníci Petr Válek a Marcel Kusín právě připravují ke svému  třetímu letošnímu startu v tamním okruhovém šampionátu. Petr Válek přilétl v úterý nad ránem společně s třemi mechaniky, zatímco Marcel Kusín je v Dubaji nyní „doma“, jelikož zde úspěšně podniká.

 

V barvách týmů Válek Autosport s jezdcem Petrem Válkem a K&K Racing Teamu s jezdcem Marcelem Kusínem, známých z tuzemska především ze startů se speciály BMW  M3 GTR, se oba úzce spolupracující týmy opět představí shodně s vozy BMW 130i, známými z českých okruhů hlavně ze samostatného „cupu“ identických vozů – BMW 1 Challenge. Obě auta odjela z Čech již 18.prosince 2008 lodí do Dubaje, kde byla právě o měsíc později. Nyní mají za sebou již dva dvojzávody, z nichž lépe se povedl hned ten první lednový Válkovi. Vybojoval v nich totiž dvě bronzové medaile.

 

Kusín se ale o měsíc později blýskl zase svojí bojovností, když po nezaviněných kolizích  v obou závodech vždy předvedl stíhací jízdu, za niž dostal krásnou více než desetikilogramovou cenu pro  největšího bojovníka  celého  víkendu, ve kterém se mimochodem představilo i několik jezdců, známých z formule jedna.

 

Do exotické Dubaje přiletěli kromě ostravského jezdce také mechanici Tomáš, Jindra a Martin, ale navíc i dvoučlenný štáb televizního motoristického magazínu Motortip, kde bude v úvodu dubna k vidění reportáž z této akce. Úterý patřilo především relaxaci po mnohahodinové cestě a částečně i poznávání Dubaje, večer pak oba jezdci ještě s Kusínovým kolegou Alešem vyrazili na krásné devítijamkové golfové hřiště. Ve středu pak již mechanici připravovali a převáželi Válkův vůz na závodiště, zatímco Kusínův byl v tomto týdnu obdivovaným exponátem na Sharjahském ( třetí největší Emirát Spojených Arabských Emirátů) veletrhu na  okna, dveře, střechy a fasády. Právě v oboru plastových oken  totiž Kusín podniká.

 

„Můžeme tak jezdit celý rok a bereme to hlavně jako trénink na české mistrovství, ale současně jako přípravu na 24 hodinovku v roce 2010 v Dubaji,“ prozrazuje ostravský jezdec Petr Válek, který v Dubaji rovněž začíná podnikat a to v oblasti cestovního ruchu.

 

K&K Racing Team obsadil vloni v Mistrovství České Republiky 2008 Divize 4 vytrvalostních závodů na okruhu ve třídě do 3500 ccm první příčku a zařadil se tak mezi mistry ČR. Válek byl ve stejném šampionátu na místě třetím. Tuzemská okruhová sezóna 2009 se pak již rovněž přibližuje a odstartuje v závěru dubna Jarní cenou Brna na Masarykově okruhu. Kvůli termínové kolizi tohoto závodu se závěrečným dílem dubajského mistrovství se pak česká dvojice na tomto klání již neobjeví a bude preferovat domácí šampionát. V plánu ale mají ještě dubnový závod, který se jede za necelý měsíc a před Jarní cenou Brna.

 

„Pokud jde o obhajobu domácího titulu, zkusíme to, ale konkurence bude opět silná. A k titulu je nutné i dost sportovního štěstí a držet musí  i technika. Na druhou stranu ale vstoupím do šampionátu hodně dobře rozjetý,“  podotýká Kusín a dodává : „Kolem okruhu v Dubaji se staví slavné Motor City, což je největší projekt motoristického světa s mnoha hotely a obchody největších výrobců automobilů. Za těch několik let se to zde strašně změnilo. Zatímco  při našem prvním startu na dvacetičtyřhodinovce zde byla prakticky jen závodní dráha a základní zázemí, nyní zde vyrostlo  mnoho nových objektů a vypadá  to zde úplně jinak.“

 

Tisková informace týmů Válek Autosport a K&K Racing Team

V Dubaji 18. března 2009

 

Pavel Jelínek

Mediaservis

 

Související odkazy:                        http://www.valek-group.com

                                                       http://www.kkracingteam.cz

                                                       http://www.valek-tour.com 

 

Stránky okruhu:                             www.dubaiautodrome.com

Stránky závodu na 24 hod na stejném okruhu :  www.24hdubai.com 

 

 

Předběžný kalendář MMČR v závodech automobilů na okruzích  2009

 

24-26/04    Jarní cena Masarykova okruhu (vytrvalostní + sprint)

15-17/05    Most (vytrvalostní + sprint)

05-07/06    Most (vytrvalostní + sprint)

07-09/08    Most (vytrvalostní + sprint)

18-20/09    Podzimní cena Masarykova okruhu (vytrvalostní + sprint)

 

16-18/10    6hrs Epilog (vytrvalostní)

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose