www.car.cz
 

Startuje další čtvrtstoletí rychlosti na autodromu v Mostě
     23.3.2009 13:08 - Vladimír Rožánek


Sezóna začne tradičním Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekendem. Ve dnech 15. – 17. května se vedle populárního poháru Octavií představí také formule a cestovní vozy v jednotlivých divizích domácího okruhového šampionátu. Lahůdkou pak budou rychlé motokáry v European Superkart Series. 

Motokáry dosahující rychlosti až 250 km/h se do Mostu vrátí i 4. – 7. června, kdy se zde bude konat CIK – FIA European Championship. V jeho rámci bude pokračovat i Mezinárodní mistrovství v závodech automobilů na okruzích a zdejšímu publiku se představí i populární německá série HAIGO se svými nostalgickými veterány v kategoriích formulí i cestovních vozů. 

Červenec se v Mostě tradičně ponese především ve znamení motocyklů. Prodloužený víkend 9. – 12. 7. bude zaplněn tréninky a závody atraktivního Alpe Adria Championship, jehož jednotlivé kubatury budou započítávány i do hodnocení Mistrovství ČR. To vše zaručuje hojnou účast nejen české, ale i celé evropské motocyklové elity. 
Ve dnech 7. – 9. srpna se na Autodrom Most opět vrátí účastníci mistrovství republiky automobilů a změří síly s konkurenty v rámci zónového šampionátu střední Evropy jak ve formulových Divizích 2 a 3, tak i v atraktivní a bohatě obsazené Divizi 4 cestovních vozů. Pojede se i další z podniků Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu a také polský KIA Ceed Cup. 

Vrchol sezóny pak přijde na řadu tradičně na konci měsíce. Poslední víkend, tedy 28. – 30. srpna, se mosteckým okruhem rozburácí závodní speciály poněkud jiné dimenze. Piloti tahačů se zde utkají v českém podniku FIA European Truck Racing Championship. Jejich souboje doplní opět české pohárové Octavie a navíc dvě zajímavé kategorie. Dvoulitrové formule Renault v Northern European Cupu a také formulové i sportovní vozy a prototypy ve Sports Car Challenge. 

Trať i technické zázemí Autodromu Most tedy v posledních dnech procházejí pravidelnou jarní přípravou na sezónu a proběhlo už i tradiční velké školení traťových komisařů. 

Do nové motoristické sezóny vstupuje mostecký okruh také se zcela novým vzhledem webových stránek na adrese www.autodrom-most.cz. Vzhled nové elektronické prezentace je opět o něco přehlednější a graficky i barevně živější, než předchozí a zájemci zde budou během sezóny nacházet všechny podrobnosti o akcích včetně výsledků tréninků i závodů, termínů testování a pochopitelně i fotografie. 

S postupujícím zlepšováním počasí se také hlásí další a další zájemci o testování. Mnozí z nich své požadavky zaslali už s předstihem. V harmonogramu vytížení trati tak už tento týden, ve dnech 10. až 12. března, figuruje exkluzivní pronájem okruhu pro roudnickou stáj Buggyra Truck Racing Team. Její pilot David Vršecký si právě zde při loňském podniku tahačů upevnil náskok v celkovém bodování evropského šampionátu, který nakonec vyhrál. 

www.autodrom-most.cz


 
 
Fotogalerie:   Mostecké naftové řádění © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose