www.car.cz
 

Zřejmě zakletá čtrnáctka ve Valencii pro Jakuba Smrže.
     5.4.2009 23:04 - tisková zpráva


Zakletá čtrnáctka

I přesto, že Valencie patří mezi Jakubova oblíbená závodiště, nedá se rozhodně říci, že by se mu zde poslední dobou zrovna dařilo. Navíc se začíná zdát, že čtrnáctá pozice v cíli je mu zde už souzená.

Těžko říct, co zatím stojí, ale pokud zde Jakub za svou dobu působení v seriálu WSBK dojel do cíle, tak právě na této pozici. Letos vše napovídalo tomu, že Kuba může mířit mnohem výš, ale neustálý problém s nastavením předního pérování, na který se týmu po celý víkend nepodařilo najít lék vše značně zkomplikoval.

V prvním závodě byl Jakub po relativně dobrém úvodu na dvanáctém místě, ale pak přišel v nájezdu do šesté zatáčky pád a s ním i další nápor na nedoléčené rameno z Kataru. V druhé jízdě se po složitém úvodu jihočeský jezdec dobrou stíhací jízdou probojoval na bodovanou pozici – právě tu čtrnáctou. Jakub tedy odjíždí z Valencie na průběžné šestnácté pozici s cílem spravit si chuť ve svém oblíbeném Assenu.

Jakub Smrž: “Docela dobře se projevily změny, které jsme udělali na dnešní Warm Up. Týkaly se pérování a geometrie motorky – a vyplatilo se. První jízdu se mi podařilo rozjet docela dobře, jenže hodně jsem ztratil, když přede mnou spadl Johnathan Rea. Podařilo se mi včas zareagovat a Jonathanovi se vyhnout, ale při úhybném manévru jsem hodně ztratil a předjelo mne pár jezdců. Navíc se ukázalo, že během krátké doby v zahřívacím tréninku se nastavení nepodařilo optimálně doladit a po pár úvodních kolech se mi začal zavírat předek v nájezdu do levých zatáček. I když jsem se s tím snažil bojovat, nakonec z toho byl pád.

Obnovil jsem si zranění ramene z Kataru a také ztratil body. V druhé jízdě jsem bohužel nepočítal s tím, že nás budou tak dlouho držet na světlech a strašně jsem přehřál spojku, takže start pak nebyl vůbec ideální. Díky tomu jsem se zapletl mezi domácího Xause a Davida Checu a než se mi podařilo od nich odpoutat měl jsem už velkou ztrátu. Potom už bylo vše lepší a postupně jsem začal jezdit rychlejší kola a dohánět jezdce před sebou. Od půlky závodu se opět začala opakovat nervozita s předním kolem, která se stále stupňovala a tak jsem nakonec víceméně dojel na jistotu.

Je to škoda, protože jsem propadl o další pozici v průběžném hodnocení a bodová ztráta na top ten se podstatně zvětšila. Teď musím rychle zapomenout, nechat trochu odpočinout namožené rameno a těšit se na Assen, kde chci navázat na začátek sezóny… “


MPAFoto.com



 
 
Fotogalerie:   Obrázky ze Ženevského autosalonu přivezl Pavel Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose