www.car.cz
 

Harri získal body pro tým Peugeot za páté místo
     tisková zpráva


Argentinská rallye (16. – 18. 7. 2004)
 
Villa Carlos Paz 18. července 2004 - Na pátém místě dokončil Argentinskou rallye finský jezdec Harri Rovanperä a získal tak cenné body do hodnocení šampionátu jezdů i značek.
 
Harri v celkovém umístění doplatil na své páteční problémy s posilovačem řízení, bez kterého musel absolvovat čtyři rychlostní zkoušky. Ztratil několik minut a přes mnohá odstoupení jezdců před ním nebyl schopen tuto ztrátu eliminovat. Během druhého dne se propracoval až na páté místo, ale náskok jezdců před ním byl tak velký, že se další posun vpřed během posledního dne nepodařil.
 
"Dnes už to byla jenom otázka dojetí do cíle," říká Harri. "Po problémech během úvodního dne se už po zbytek soutěže žádné další neobjevily a je pro mě frustrující představa, jakého výsledku jsme tu mohli dosáhnout. Věděli jsme, že musíme dojet do cíle, takže žádné riskování nepřicházelo v úvahu. Těším se ale na příští soutěž ve Finsku, kde jsem doma. Hodně jsme toho natestovali a auto se hodně zlepšilo."
 
Harriho týmový kolega Marcus Grönholm musel ze soutěže odstoupit z vedoucí pozice během druhého dne. Na RZ19 najel na vnitřní straně zatáčky na kámen a urazil pravé přední kolo své 307 WRC. Utržené zavěšení poškodilo rozvodový řemen motoru a Marcusovy šance na vítězství tak skončily. Až do osudného devatenáctého měřeného úseku zajel devět nejrychlejších časů, což bylo nejvíce ze všech jezdců.
 
Šéf týmu Peugeot Sport, Corrado Provera: "Tato soutěž je pro nás obrovským zklamáním, i když Harri a Risto pro nás, jako vždy, odvedli perfektní a profesionální práci. Naším cílem ale bylo vítězství a to bylo zmařeno odstoupením Marcuse a Tima. Je již jasné, že letošní titul v hodnocení značek nezískáme. Naším cílem je nyní udělat z 307 WRC vítězný vůz a do konce sezóny uděláme vše pro to, abychom jej naplnili."
 
Dalším podnikem světového šampionátu WRC bude 6. - 8. srpna Finská rallye. Marcus tu vyhrál již třikrát a společně s Harrim se bude snažit získat na domácí půdě pro 307 WRC první vítězství.
 
 
Výsledky Argentinské rallye
1. Carlos SAINZ 4:23:11.0
2. Sébastien LOEB +1:32.5
3. Francois DUVAL +4:23.5
4. Mikko HIRVONEN +8:27.7
5. Harri ROVANPERÄ +9:59.9
6. Luis PEREZ +16:24.7
7. Gilles PANIZZI +17:39.0
8. Gabriel POZZO +20:38.6
9. Antony WARMBOLD +22:17.4
10. Daniel SOLÁ +22:21.4
 
 
 
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose