www.car.cz
 

Thermica rally Lužické hory hlásí změnu, RZ Vesec se letos zatím nepojede !!
     9.4.2009 12:35 - tisková zpráva


Thermica rally Lužické hory hlásí změnu

 

Jednou z atraktivních novinek letošního 12. ročníku Thermica rally Lužické hory měla být závěrečná rychlostní zkouška jedoucí se v běžeckém areálu Vesec. Po vzájemné dohodě ředitelství rally a majitelů sportovního areálu dochází z technických důvodů a z důvodu nedostatečně dlouhé doby potřebné k uzavření všech náležitostí po skončení lyžařského mistrovství světa k vypuštění této rychlostní zkoušky z harmonogramu soutěže. Zároveň budou organizátoři usilovat o její zařazení do příštího ročníku Thermica rally Lužické hory 2010.

 

Tím se mění délka tratě soutěže na 194 kilometrů, sedm rychlostních zkoušek bude tvořit sedmdesát kilometrů. Upraven je pochopitelně také původně vydaný časový harmonogram. Cíl rally tak bude v sobotu 2. května již ve 14:48 hodin.

 

V současné době jsou dokončovány tiskové materiály. Znovu jsou po nedávné tragické nehodě na Valašské rally pečlivě prověřovány všechny již vytyčené  prostory určené divákům, velký důraz je také kladen na proškolování pořadatelů. Rady a výstrahy pro diváky budou rozšiřovány také prostřednictvím vysílání Radia Contact Liberec (mediální partner Thermica rally) a Deníků Bohemia – Liberecký deník.

 

Hlavním cílem ředitelství Thermica rally Lužické hory je vedle sportovní stránky soutěže co nejvíce minimalizovat riziko všech zúčastněných – diváků, doprovodů, posádek i činovníků.

 

Do sekretariátu soutěže již přišla řada přihlášek od českých, německých i polských posádek. Předběžný seznam přihlášených se v nejbližších dnech objeví na stránkách www.rallyluzickehory.cz, kde jsou aktualizovány i další informace. Zajímavé vozidlo se objeví také mezi předjezdci – odstartuje zde originální Škoda 130 LR se kterou kdysi závodil Josef „Baňa“ Sivík.

 

Připomínáme, že novináři se musí řádně akreditovat prostřednictvím přihlašovacího systému Mediasportu:http:// akreditace.mediasport.cz //. Uzávěrka akreditací je stanovena na pátek 24. dubna 2009 ve 14:00 hodin.

 

 

 

Hrádek nad Nisou 8. 4. 2009                                          Pavel Vydra

                                                                          Tiskové středisko TRLH ´09

 


 
 
Fotogalerie:   Z tragické havárie na Valašce 2009

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose