www.car.cz
 

Menx s Robertem Perglem chystá návrat do FIA GT!
     Vladimír Rožánek


Po loňském, poměrně vydařeném vystoupení Roberta Pergla pod hlavičkou pražského teamu Menx, se tento závodník opět chystá do velkých závodů FIA GT. Vloni jezdil závody FIA GT s Ferrari 360 Modena a ve třídě N-GT byl klasifikován na pěkném 10. místě. Pro tento rok však závody GT série vynechává a věnuje se Ferrari Challenge Trophy, kde slavil v německé větvi Ferrari Challenge Cupu v roce 2002 dokonce vítězství.
 
První svůj letošní závod absolvoval na italské Imole, v italském seriálu Ferrari Challenge, kde však nebylo rozhodující jeho desáté místo, ale team se soustředil hlavně na nastavení vozu.
 
Robert Pergl Ferrari 360 Modena
 
První závod evropské Ferrari Challenge na Monze, vyšel pražskému právníkovy velice dobře. V první ze dvou jízd obsadil 3. místo, ovšem ve druhém se po srážce ocitl v hlubokém kačírku a bylo po nadějích.
 
Při druhém závodě v belgickém Spa zajel nešťastnou kvalifikaci, kdy se mu nepodařilo nalézt vhodný okamžik k vyjetí a ostatní jezdci ho přibržďovali. Dokázal  zajet 7 z 28 časů, ovšem na trati ve Spa se celkem špatně předjíždí, a tak z tohoto závodu si odnesl Robert 6. a 5. místo. Ve třetím závodě sezóny 2004, který se jel v anglickém Donningtonu, se podařilo zajet velice pěkně kvalifikaci a v ní také Robert Pergl zvítězil. V prvním závodě se opět povedl pěkný úspěch v podobě 3. místa. Ve druhém závodě si však opět Robert vybral smůlu, když se z prvního místa srazil s pilotem, který se snažil dostat zpět na trať a dostal při tom smyk.
 
Na příští rok Robert Pergl se svým teamem Menx chystá návrat do závodů FIA GT, ze které se příští rok zřejmě stane celosvětová série. Vrátí se však nikoliv do slabší třídy N-GT, ale do prestižní GT. V úvahu pro jezdecké náčiní připadá hlavně Ferrari Maranello 575, nebo zcela neokoukaný vůz Maserati MC 12. Máme se tedy v příštím ročníku FIA GT na co těšit.
 
Výsledky Ferrari Challenge Pirelli Trophy Evropa
 
Monza: 3. místo / nedokončil
 
Spa: 6. místo / 5. místo
 
Donnington: 3. místo / nedokončil
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose