www.car.cz
 

Roman Kresta na Šumavě vládl, ale přibrzdily ho technické problémy
     22.4.2009 08:50 - tisková zpráva


Kresta s Grossem ve vedení po první etapě MOGUL Šumava Rallye

Druhým podnikem 44. Mogul Šumava Rallye Klatovy pokračuje o tomto víkendu letošní ročník Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR v rally. Bezmála 151 měřených kilometrů rozdělených do 10 rychlostních zkoušek měla na programu první etapa v okolí Vimperka.

Průběžné vedení patří po jejím absolvování posádce MOGUL RACING TEAMU Roman Kresta - Petr Gross, která do nedělní části soutěže odstartuje s náskokem 17,6s.

44. Mogul Šumava Rallye Klatovy zahájil v pátek v podvečer průjezd tradičním Klatovským okruhem. [I]"Měli jsme jeden menší krizový okamžik, když se nám nepodařilo správně dobrzdit do odbočení,"[/I] konstatoval po zahajovacím rychlostním testu Roman Kresta.

Přestože posádka MOGUL RACING TEAMU dominuje průběžnému hodnocení soutěže, ani Krestu s Grossem potíže v průběhu etapy neminuly. "Opravdu rychle jsme odjeli pouze jednu rychlostní zkoušku," řekl po dojezdu první etapy Roman Kresta.

"Přestože v přípravě jsme nic nepodcenili, potkaly nás problémy s technikou. V závěru RZ 4 jsme měli štěstí v neštěstí, když nám krátce před stopkou vůz vypověděl poslušnost a museli jsme jej do časové kontroly dotlačit. Vše se však mechanikům v servise podařilo zvládnout, za což jim patří naše poděkování. Bohužel v sedmé rychlostní zkoušce nás zpomalil defekt a tím jsme přišli o většinu vybudovaného náskoku. Přesto se nám podařilo uhájit průběžné vedení. Zítra nás čeká ještě 5 rychlostních zkoušek a my uděláme maximum, abychom úspěšně soutěž dokončili," uzavírá Roman Kresta hodnocení úvodní etapy.

Mogul Šumava Rallye Klatovy pokračuje v neděli 19.dubna v okolí Plzně. Na posádky čeká celkem 5 rychlostních zkoušek o délce téměř 59 kilometrů. Druhá etapa odstartuje z UP v Janovicích nad Úhlavou v 8:15 hodin, cílovou rampou na Náměstí Míru v Klatovech projedou soutěžící krátce po 14 hodině.

20.04.2009 - Kresta s Grossem v cíli 44. MOGUL Šumava Rallye Klatovy

Druhou etapou pokračovala dnes 44. Mogul Šumava Rallye Klatovy. Na posádky čekalo celkem 5 rychlostních zkoušek o délce téměř 59 kilometrů. Z vedoucí pozice s náskokem 17,6s vstupovala do druhé části soutěže posádka MOGUL RACING TEAMU Roman Kresta - Petr Gross.

V průběhu úvodních dvou rychlostních zkoušek si dvojice v barvách MOGUL RACING TEAMU vybudovala náskok čítající přes půl minuty, ani ten však nestačil k obhajobě loňského vítězství. Potíže s technikou, které trápily tým již v první etapě nakonec znamenaly v cíli poslední rychlostní zkoušky pokles na druhou příčku absolutní klasifikace.

"Bohužel ani dnes jsme se nevyhnuli technickým problémům," konstatoval v cíli soutěže Roman Kresta. "V polovině předposlední rychlostní zkoušky nám začal vynechávat motor, ztratili jsme výkon a nebylo v našich silách, přes veškerou snahu závadu před startem závěrečného testu odstranit. Přišli jsme tak o vybudovaný náskok a nakonec nám 1,4s chyběly k udržení vedení," uzavřel Roman Kresta hodnocení druhé etapy 44. Mogul Šumava Rallye Klatovy. 

Roman Kresta k situaci na RZ7 44. MOGUL Šumava Rallye Klatovy 20. dubna 2009

Mnoho diskusí se rozeběhlo v návaznosti na situaci, která nastala na RZ 7 44. Mogul Šumava Rallye Klatovy, kdy byl vůz Peugeot 207 S2000 posádky Roman Kresta - Petr Gross, jedoucí s defektem pravé zadní pneumatiky, dostižen v průběhu rychlostní zkoušky, za ním startující posádkou Václav Pech jun. - Petr Uhel.

Ke vzniklé situaci uvádí Roman Kresta: "Václava Pecha jsem za sebou skutečně v průběhu rychlostní zkoušky jet neviděl. Nicméně chybu za zdržení soupeře beru na sebe a omlouvám se za ni. V žádném případě se však nejednalo o úmysl, to důrazně odmítáme.Nesoutěžíme takovým stylem a nikdy jsem to nedělal.

Dle informací které máme, nás Václav Pech dojel cca 2 - 1,5 kilometru před cílem RZ. Zdržení, které jsme mu mohli způsobit, se tak mohlo pohybovat do cca 10 vteřin. Nemáme zapotřebí poškozovat úmyslně naše soupeře a už vůbec ne, pro takovýto ´zisk´," uzavírá Roman Kresta své vyjádření


http://cz.roman-kresta.com


 
 
Fotogalerie:   Smutná Valaška 2009 - foto pořadatelů a týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose