www.car.cz
 

Noční erzety v červnových Hustopečích se pojedou i letos
     22.4.2009 08:55 - tisková zpráva


Noční tradice v Hustopečích pokračuje

Nadcházející ročník AGROTEC MOGUL rally Hustopeče (12. - 13. června 2009) opět dokonale prověří souhru posádek na nočních rychlostních zkouškách. Loňský experiment, s kterým organizátoři zaskočili posádky i fanoušky bude mít v letošním roce pokračování.

Ředitel hustopečské soutěže a zkušený spolujezdec Rudolf Kouřil se netají svou láskou k nočním rychlostním zkouškách, kde se ukáže dovednost posádek správně napsat rozpis a následně ho díky optimální souhře obou členů posádky v rychlé jízdě využít. Tato skutečnost a také předchozí ústup závodění za světel přídavných ramp se loni promítl do harmonogramu jihomoravské soutěže.

Ohlas jezdeckého pole i větší části fanoušků byl příznivý, odmítavou reakci pak pořadatelé slyšeli většinou jen z řad fotografů.
Proto ani v letošním ročníku AGROTEC MOGUL rally Hustopeče pořadatelé neopustí tuto „vymoženost“ a budou pokračovat v započaté tradici.

Na diváckou RZ na brněnském výstavišti, která odstartuje přesně ve 20 hodin, budou navazovat tři úseky u Hustopečí. Nejdelší zkouška Boleradická bude měřit 13,32 km a pojede se dvakrát, nejkratší Kurdějovská má pouze 5,82 km ale pojede se třikrát. Poslední noční úsek, který se pojede rovněž dvakrát, má název Křepická a jeho délka je 10,31 km. V souvislosti s nutnými úpravami jednoho úseku došlo k drobným úpravám pátečního časového harmonogramu. Posuny jsou minimální, ale řetězově se promítly i do úseků dalších.

„Jako spolujezdce mě noc vždy přitahovala. Pro posádku je těžká, jezdec má menší šanci vychytat ´na oči´ případnou spolujezdcovu chybu. Takže se projeví důvěra jezdce v rozpis a bezchybnost spolujezdce. A podle toho jak posádka umí zajet v noci se dá říct, zda je dobrá nebo špatná

Pevně věříme, že se brněnskou zkouškou tentokrát zavděčíme fotografům, naopak skalní fanoušci si přijdou na své v nočních průjezdech. V těch však proti loňsku nezůstal kámen na kameni, totožných je minimum kilometrů,“ naznačil ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

„S nočním harmonogramem úvodní etapy však souvisí větší náročnost organizačního zajištění. I když bude u trati méně diváků, nesmíme v přípravě diváckých míst nic podcenit. Pořadatelé v noci nedohlédnou tak daleko, což bývá ´voda na mlýn´ skupinám diváků, kteří nepatří k těm disciplinovaným a nerada jejich pokyny dodržuje. Ale věřím tomu, že rozum u těchto diváků zvítězí a nebudeme muset do průběhu soutěže razantně zasahovat. Třeba zrušením průjezdu rychlostní zkouškou,“ dodal Kouřil.

Více informací k V. AGROTEC MOGUL rally Hustopeče naleznete na oficiální stránce soutěže www.agrotecautoklub.cz

.

V. AGROTEC MOGUL rally Hustopeče
Tiskový servis


 
 
Fotogalerie:   30. ročník autosalónu v Bankoku, foto Míla Janáček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose