www.car.cz
 

Porsche Supercup začíná v dalekém Bahrajnu ! I s naším Jirkou Janákem
     23.4.2009 09:13 - tisková zpráva


Porsche Supercup se roztočí v Bahrajnu

Rychlá kola Formule 1 se tento týden roztočí na Středním Východě. Zde jim však bude poprvé sekundovat nejprestižnější okruhový seriál na světě Porsche Mobil 1 Supercup, jenž v Bahrajnu začne psát další rok své historie. Se značkovým pohárem Porsche se spojuje jméno orlickoústeckého závodníka a jediného Čecha v seriálu Jiřího Janáka. Ten na okruh Shakir, jenž „přivedl na svět“ německý architekt Hermann Tilke v roce 2004, vyrazí již potřetí.

Tentokrát v barvách loňského šampiona mezi týmy – Konrad Motorsport. Jiří Janák se na blížící sezónu poctivě připravoval a kromě toho mu nechybí zkušenosti. Těmto faktům jsou proto úměrné i jeho cíle. „Rád bych, aby se mi od pat odlepila smůla, kterou jsem tu měl minulé roky. Zdejší okruh se mi líbí, minulý rok jsem tu sváděl tuhé souboje se soupeři o umístění v první desítce. Kdyby se mi letos podařilo prodrat se ještě výše, budu určitě spokojen.“

Ani letos se Jiřímu Janákovi nepodařilo s novým vozem absovovat testovací jízdy. I když se s týmem setkal na oficiálním testování v Maďarsku a Německu, usedl jen do minuloročního modelu. Jeho vůz ještě nebyl dodán, a tak ho první svezení čeká až v pátek ve volném tréninku. „Mezi vozy modelového roku 2008 a 2009 je minimální rozdíl. Proto mi snad nebude trvat dlouho si na zcela nové auto zvyknout. Do jisté míry to určitý handicap může být, hlavně v tom, že auto není vůbec zajeté, ale s tím se musím poprat,“ řekl český jezdec.

I když letos si už Jirka něco na závodní dráze odkroužil, na začátek té opravdové sezony se moc těší. Letos bude na autě s jeho jménem figurovat číslo 9 a snad mu toto magické číslo přinese štěstí. V Bahrajnu se v jako jediné zemi pojedou dva závody. Pozice na strartu se budou rozdělovat v sobotní kvalifikaci, kde se v úvahu budou brát dva nejrychlejší časy. Právě ty rozhodnou, z které pozice startovního roštu piloti vyrazí pro své první letošní body v dvou závodech.

www.jiri-janak.com


 
 
Fotogalerie:   Výběr předešlých sezón MMČR ©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose