www.car.cz
 

Michal Bursa veze z rozpáleného Sachsenringu první bod
     tisková zpráva


Michal Bursa veze z rozpáleného Sachsenringu první bod do celkového hodnocení BMW Mottorad Boxer Cupu
 
 
Motocyklový závodník Michal Bursa nastoupil na německém okruhu Sachsenring k dalšímu dílu šampionátu BMW Mottorad Boxer Cupu. Po oba dva dny panovalo slunečné počasí doplněné obrovským vedrem.
V pátek byly na programu dva díly kvalifikace. V první kvalifikaci dokázal Michal Bursa zajet na náročném, velmi členitém, 3671 metrů dlouhém okruhu čas 1: 37,843. Během půlhodinové pauzy mezi oběma kvalifikacemi došlo jen na nutné úpravy jako je nasazení nových pneumatik a doplnění paliva. Po těchto úpravách nastoupil Michal do druhé kvalifikace s cílem zlepšit dvacáté místo, které si vyjel během první části kvalifikačního snažení. Výsledkem bylo zlepšení času o jednu sekundu ( 1:36,873) a postup na 18. místo, ze kterého se také jezdec vydal do sobotního závodu.
 
Závod motocyklů značky BMW se konal v sobotu po druhé kvalifikaci Grand Prix. V ochozech německého okruhu zůstalo přihlížet obrovské množství diváků, kteří vytvořili i přes třicetistupňové vedro vynikající kulisu. Michal do závodu snad až tradičně špatně odstartoval a cílem prvního kola projížděl až na 22. místě. Po zahřátí pneumatik začal stabilními časy v oblasti 1:37 min. dojíždět a postupně předjíždět jednoho jezdce za druhým. Po polovině závodu dojel Michl Bursa dvojici Oriol Fernandez - Guillaume Dietrich, kteří bojovali o celkové 13. místo. S těmito jezdci svedl souboj, který trval až do cíle samotného závodu.
 
Michal Bursa nakonec vybojoval svůj první bod v tomto šampionátu, když cílem projel na celkovém 15. místě. Mezi stabilními jezdci BMW Boxer Cupu byl Michl Bursa hodnocen na 13. pozici, protože před ním skončili dva jezdci nastupující s VIP kartou.
Michal Bursa:
Poprvé jsem zde jel se správnou CDI jednotkou. V Daytoně jsem totiž dostal starý model zapalování, který je pouze pro dvě svíčky, ale já mám motor čtyřsvíčkový, takže to je základ všeho. Po prvé mi tedy namontovali správné zapalování, se kterým jsem jel již i tréninky. Vím, že jsem měl zase špatný start, ale to je motorkou. Proti tomu nemůžu nic dělat, ten motor nejde od spodu. V prvních kolech jsem se musel proplétat mezi hodně jezdci. V předposledním kole jsem předjel i Francouze Dietricha, ale ten mi to zase vrátil. Je to jedno, třinácté místo je taky dobré. Tady je to do cíle do velkého kopce, kde se projevila síla soupeřových motorek. Na motorce i na kombinéze mám číslo 39 a jméno Jardy Huleše, kterému bych tímto chtěl vzdát poctu, protože si myslím, že byl vynikající jezdec. Pojedu s tím celý zbytek sezóny. Nyní vynechám závod v Anglii, který se jede již tento víkend. Veškerá naše snaha se tak bude soustředit na domácí závod v Brně, který se jede opět při Grand Prix.
 

Petr Štola

 
ilustační  dramatické foto

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose