www.car.cz
 

Premiéra na Jarním Brně s formulemi Kašpárkům juniorům vůbec nevyšla
     26.4.2009 08:34 - tisková zpráva


První závod D3 - DNF pro oba juniory EHRT

Páteční kvalifikace Jarní ceny Masarykova okruhu určila pořadí na startovním roštu dnešního ranního závodu, který otevřel letošní program formulové divize 3. Kvalifikační časy přisoudily třetí pozici na startovním roštu Tomáši Kašpárkovi, který startoval za tým Jiřího Mičánka s formulí BMW FB02. O jednu startovní pozici lepší byl jeho mladší bratr Jan, jenž nestačil pouze na zkušeného Davida Palmiho.

Nervozita obou pilotů se před premiérovým startem dala krájet. Ta nakonec byla důvodem špatně provedené startovní procedury v podání Honzi Kašpárka, když musel po přejetí startovní čáry při nájezdu do startovního roštu putovat na konec startovního pole. Následovalo zhasnutí červených startovních světel a pole deseti formulí divize 3 odstartovalo do prvního závodu sezóny. Vynikající start předvedl Honza, který napravil svou chybu ze startovní procedury a do první zatáčky se již dokázal posunout z chvostu na pátou pozici.

Tomovi se naopak start vůbec nezdařil a propadl se až do hlouby pole. V tu chvíli se už ale odehrávalo drama v první zatáčce, kde kontaktoval Palmi Loukotu a Van Diemen Palmiho se roztočil do hodin. Za ním jedoucí Honza Kašpárek musel zvolit výjezd mimo trať, protože jinak by se střetl s neovladatelným Palmiho vozem. Bohužel to byly poslední metry v závodě pro červeno - stříbrné BMW Ecce Homo Racing Teamu.

Rozborka (FOTO) situace z první zatáčky s Davidem Palmim

Druhá formule BMW ve startovním poli týmu Mičánek motorsport se pohybovala na šesté pozici. \"Vůz vůbec nefungoval tak jako v kvalifikaci a navíc mi v pátém kole praskla zadní pneumatika. V první chvíli jsem to ještě zvládl ukočírovat, ale v další zatáčce už byla formule zcela neovladatelná a po výletu do záchytné zóny jsem musel odstoupit,\" konstatoval průběhem závodu zklamaný Tomáš Kašpárek.

V zítrějším závodě budou opět oba jezdci EHRT na startu a pokusí se napravit dnešní nezdar, i když budou startovat z poslední pozice, protože pořadí na startovním roštu bude určeno dle výsledku dnešního závodu.

 

http://www.ecceracing.eu


 
 
Fotogalerie:   Formule Master - dubnové testy v Brně, foto J. Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose