www.car.cz
 

Jiří Mičánek s Martinem Jermanem s Porsche třetí ve vytrvalostním závodě
     26.4.2009 09:01 - tisková zpráva


Mičánek s Jermanem skončili třetí ve vytrvalostním závodě v Jarní ceně Brna

Třetí místo obsadila ve tříhodinovém vytrvalostním závodě v Jarní ceně Brna v divizi 4 ve třídě do 3500 ccm Jiří Mičánek s Martinem Jermanem na voze Porsche 997 ze seriálu Carrera Cup. Na druhou posádku Petra Vacíka s Boleslavem Waszkem na Ferrari chybělo Mičánkovi s Jermanem pouhých 1,979 sekundy. V absolutní klasifikaci skončili desátí.

"Vybrali jsme si nováčkovskou daň. V první hodině jsme měli špatnou tvrdost pneumatik," uvedl po závodě šéf stáje Jiří Mičánek senior. Jeho syn začal první třetinu závodu a jezdil zhruba o pět vteřin na jedno kolo pomaleji, než obvykle. "Druhou třetině jel slušně Martin Jerman. Až jsme se divili. Jednou se ale neuhlídal a udělal na stadionu hodiny. Ztratili jsme tím 18 vteřin. Závěrečnou třetinu jel opět Jura. Už jsme měli správné pneumatiky na toto počasí.

Finišovali jsme o dvě vteřiny na Ferrari, které dojelo druhé," posteskl si Mičánek. "Kdybychom jeli na jednu zastávku a nedopustili se chyb,, tak jsme vyhráli. Na kdyby se ale nehraje. Při pohledu na konkurenci je však hezké, že jsme skončili absolutně v nejlepší desítce. Na trable a trápení před závodem je výsledek moc pěkný.

Smůlu měl Tomáš Kašpárek ve sprinterském závodě na 9 kol. V necelé polovině závodu mu praskla levá zadní pneumatika u formule BMW a tím bylo po nadějích. "Máme s pneumatikami Pirelli problém. Žmolkují se. Kašpárek jezdil čtvrtý, roztočil se a skončil," dodal Mičánek.

Tříhodinový vytrvalostní závod divize 4:
Do 3500 ccm: 1. Kačírek, Suchý (BMW M3) 80 kol, 2. Vacík, Waszek (Ferrari 360) -1 kolo, 3. Mičánek, Jerman (Porsche 997) -1 kolo.

Absolutně: 1. Nimč, Janiš, Charouz, Kox (ČR, Niz./Mercedes Benz DTM) 90 kol, 2. Talkanitsa, Kaufmann (Rak., Něm./Corvette) -3 kola, 3. Konopka, Studenič (SR/Porsche 997 RS) -5 kol, 10. Mičánek, Jerman.


Jiří Pošvář


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2009 objektivem Jirky Rohleny

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose