www.car.cz
 

Tým Roberta Šenkýře vstoupil so sezony se čtyřmi BMW M3 GTR
     29.4.2009 09:26 - tisková zpráva


Šenkýř Motorsport po Jarní ceně Brna Jarní cena Brna zahájila sezónu mistrovství ČR v závodech na okruzích Tradiční Jarní cenou Brna odstartovala sezóna Mezinárodního mistrovství České republiky 2009 v závodech automobilů na okruzích.

Brněnský tým Šenkýř Motorsport zaznamenal hned v prvním okruhovém závodním víkendu dílčí úspěch, když se jeden z jeho vozů BMW M3 GTR st.č.26 s jezdcem Petrem Líbalem umístil na třetí pozici v absolutním hodnocení sprintového závodu divize 4 do 3500ccm. Tým Roberta Šenkýře nasadil do nedělního sprintu ještě další 3 vozy BMW M3 GTR, které závod dokončili na 8. (st.č.23 Vencálek), 10.(st.č. 24 Baran) a 13.pozici (st.č. 32 Braun).

Slibné vyhlídky měl tým i v sobotním vytrvalostním závodě. Po ataku soupeře hned v prvním kole však posádka Vencálek, Šenkýř odstoupila s utrženým kolem. JARNÍ CENA BRNA (24.- 26.4.2009) Celý závodní víkend proběhl za pěkného slunečného počasí a diváci, kteří se sešli v poměrně hojném počtu, určitě nelitovali. Kvalitnější startovní pole než na českých závodních okruzích je totiž v některém z národních evropských mistrovství k vidění jen stěží.

Čtyři vozy specifikace DTM, gétečková Lamborghini, Ferrari, Corvette, ,Saleen S7, spolu s tradiční konkurencí vozů BMW M3 a Porsche 997 a 996 udělaly z Jarní ceny Brna krásné závody. BMW M3 GTR teamu Šenkýř Motorsport v barvách personálního portálu Džob s Petrem Vencálkem a Robert Šenkýřem startovalo do nabitého tříhodinového závodu z 2.místa ve třídě do 3500ccm a dosažené časy obou jezdců v tréninku opravňovaly tým k myšlenkám na pódiové umístění.

Naděje týmu na první letošní body však vzaly za své hned v průběhu prvního kola, kdy Petr Vencálek dostal ránu zezadu od jednoho ze soupeřů. Ta způsobila ulomení zadního ramene a tlumiče a tím i odstoupení ze závodu.

„Při nájezdu na stadion jsem ucítil velkou ránu zezadu a najednou jsem stál otočený v kačírku. Vůbec jsem nevěděl, co se stalo, než mi traťoví komisaři řekli, že do mě narazil jeden ze soupeřů. Mrzí mě to, nesvezli jsme se a přišli také o první letošní body. Závod se jede na tři hodiny a nerozhoduje se určitě v prvním kole. Je to škoda.“ uvedl po tříhodinovém závodě jezdec Petr Vencálek.

Na dobrý výsledek však tým dosáhl v nedělním sprintu. Petr Líbal sice hned po startu přepustil třetí místo Mičánkovi ml na Porsche, ale úspěšně odolal tlakům Petr Kačírka na BMW a Petra Vacíka na Ferrari zezadu. Když už si všichni při průjezdu do posledního kola mysleli, že Petr Líbal dosáhne „pouze“ na čtvrté místo, začal ztrácet z důvodu nedostatku paliva druhý Dan Suchý na BMW.

Po šťastném předjetí Suchého na cílové čáře tak Líbal mohl slavit své první letošní medailové umístění. Zvítězil Michl na Opelu Lotus, před Mičánkem ml. na Porsche. Neztratili se ani další týmoví jezdci. Petr Vencálek si nedokončení sobotní tříhodinovky vynahradil v nedělním sprintu osmým místem, i když si se svým BMW M3 GTR v barvách „Džob.cz“ oproti kvalifikaci o dvě místa pohoršil.

Jeho souboj se sedmým Vonkou se však početným divákům musel líbit. Stejně ostře bojoval i nový jezdec našeho týmu, slovenský pilot Zdeno „Alex“ Baran. Celý závod bojoval s Lucákem na BMW a Kiabou na Porsche, nakonec dovezl týmové BMW M3 GTR propagující titanové hrnce „Pro Titanium Guss“ na bodovaném 10.místě. Úplně poprvé jel s BMW M3 GTR i Milan Braun. Po celý závod zlepšoval své časy na kolo a nakonec dokončil na 13.místě. „Chlapci podali velmi dobré výkony.

Mám velkou radost i z krásně se rozrůstající třídy do 3500ccm. Konkurence se zvýšila, pro výsledek v první pětce je třeba jezdit již čas na hranici 2,07. Jedinou kaňkou je povolení účasti Michla se superlehkým Lotusem, který díky své váze není a nebude k dostižení. I tak je třetí místo Petra Líbala velkým úspěchem. Na úspěch bylo zaděláno i v sobotní tříhodinovce, ale kolize k motorsportu také patří.

Za tři týdny v Mostě se snad zadaří,“ zhodnotil Jarní cenu Brna šéf týmu Robert Šenkýř. Další závod Mezinárodního mistrovství České republiky na okruzích se uskuteční 15..-17.5.2009 na Autodromu v Mostě. Ještě předtím se však zúčastníme i závodu Mistrovství ČR do vrchu v Náměšti nad Oslavou (10.-11.5.2009).

Náš tým zde bude zastupovat Petr Líbal a Milan Braun, kteří budou startovat s vozem BMW M3 GTR bojovat o body ve skupině E1 a Zdenek Sekyrka s vozem Škoda 130RS v kategorii historických vozů.

 

Tisková zpráva Šenkýř Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2009 a různé třídy objektivem Jany Michlové

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose