www.car.cz
 

MOTORTIP skončil a nahradí jej MOTORMIX.: Triestingtal rallye, Následovice, jarní Brno...
     2.5.2009 00:37 - Pavel Jelínek


Televizní motoristický magazín MotorTip, který diváci vybraných kabelových televizí a TV Vysočina, nyní R1 na frekvenci TV Prima, mohli vídat několik uplynulých let, byl v uplynulých dvou týdnech odvysílán naposledy. Nicméně pořad nekončí, pouze se vrací k původnímu a osvědčenému názvu MotorMIX. Magazín se staronovým názvem je možné nadále vidět nejen na vybraných televizních stanicích, ale i na internetu a to kdykoliv chcete.

„V po mnoha letech prvním „novodobém“ MotorMIXU můžete vidět tradičně pestrou směs příspěvků z různých motoristických disciplín, jakou jste mohli vídat v začátcích tohoto pořadu před zhruba patnácti lety a v posledních letech pak i v Motortipu. I když nyní snad je pořad ještě mnohem pestřejší a díky bohatému archivu zajímavější. V prvním příspěvku zavítáme k našim jižním sousedům do Rakouska, kde se nedaleko Vídně jela Triestingtal rallye. Potom pro změnu podíváme o něco málo severněji do jihomoravských Násedlovic, kde se sjela rekordní účast na zdejší Slovácký kopec, úvodní podnik KW Berg Trophy 2009. Výborná účast se sjela rovněž na Jarní cenu Masarykova okruhu v Brně, která odstartovala tuzemskou okruhovou sezónu,“ upřesňuje obsah pořadu jeho šéfredaktor Pavel Jelínek a pokračuje :
 
„Z Brna mimochodem přinášíme i nehodu z prvního kola po startu tříhodinovky v podání Marcela Kusína, který z trati sestřelil Petra Vencálka a oba pak museli s ulomenými koly skončit. A nechyběli jsme ani u kuriózní havárie Tomáše Engeho s Mercedesem Benz AMG DTM, který se na výjezdu z boxů srazil s přijíždějícím Ferrari a musel vzápětí odstoupit z vedoucí pozice. Atraktivní je jistě i záběr letící kapoty jeho vozu, která mu odpadla na cílové rovince, tedy v rychlostí okolo 200 km za hodinu. Ale i jinak se jistě jednalo o pěkné závody plné pěkných a rychlých vozů. V dalším příspěvku prozradí šéf roudnického týmu MM Racing Martin Matzke, že v letošním šampionátu FIA GT 3 pojede jeho tým se dvěma českými jezdci, byť v jiném složení, než vloni, a to s vozem Audi R8. Dále fanoušky pozveme na červnovou Agrotec Mogul Rallye Hustopeče, která premiérově zahájí přejímkami a následně speciálkou na Výstavišti v jihomoravské metropoli. A zajímavá jistě bude i Rallye Hedvábná stezka, která se také blíží a kam se chystají i některé naše posádky.
 
Krátce zmíníme i velmi úspěšný vstup do evropské sezóny v podání našich autokrosařů a také Zimní motokárovou ligu 2009, která se jezdila v Brně. Na červnovém brněnském Autosalonu 2009 pak připravujeme ve spolupráci s jeho pořadateli expozici Motormixu s ukázkou hned několika vozidel našich úspěšných „Dakaráků“. Což bude jistě zajímavý bonbónek pro všechny fandy i atraktivní prezentace našeho pořadu. Navíc by zde mělo dojít i ke křestu zcela nového závodního vozidla Hummer posádky Zapletal Ouředníček, sedmých na letošním Dakaru.“
 
Je vysílán na TV Vysočina ( regionální vysílání TV Prima – R1 ) a dále v lokálních televizních sítích, jako je KTV Hustopeče, východočeská TV OIK, KTV v Jeseníku, či na kabelovkách v některých městech na severu Čech.
 
Další informace k pořadu MotorTip pak viz zde: http://www.e-auto.cz/tv-motortip/
 
Také staronový MotorMIX bude k vidění nejen na televizních obrazovkách, ale i třeba na „síti“.Na internetu stačí kdykoliv kliknout a pořad se okamžitě a kdykoliv po několika sekundách spustí. Na následujícím linku je nová možnost pořad vidět. K dispozici jsou zde vždy poslední nejaktuálnější díly. Pořad je možné si případně i snadno uložit do počítače a pak prohlížet i a možností posunování dopředu, či zpět…..
 
 
Další možnost zhlédnutí pořadu na internetu je na
 
Zájemci si případně mohou napsat o DVD s vybraným pořadem !!
 
Příště se podíváme například na motokros do Pacova, na úvodní závod FIA GT v Anglii a připravujeme také povídání s českými účastníky Dakaru i dalších marathonských soutěží. A nejen to. A ještě jedna horší zpráva: Shodou okolností od května zároveň zhruba po půl roce končí vysílání pořadu pro diváky motoristické televize sport 5,“ doplňuje Pavel Jelínek.
 
 
Podrobnosti o lokalitách a TV stanicích, kde je pořad vysílán, též na:
http://www.jsc-studio.cz/ (TV Vysočina),
http://www.oik.cz/ (TV OIK – Orlický infokanál),
http://www.ktjes.cz/ ( KTV Jeseník),
http://www.ktvmedia.cz/ ( Roudnická televize )
http://www.tvlitomericka.cz ( televize Litoměřicka)
 
Poděkování patří také následujícím mediálním partnerům pořadu MotorTip:
 
Faraon video www.faraonvideo.cz  a dalším !
 
Námět, scénář : Pavel Jelínek
Kamera:
Kamera:
Jan Olejníček
Karel Kubeš
Alois Folta
Lubomír Jílek
Michal Nedbal
Jiří Nedbal
Archiv týmů
 
Spolupráce:
Martin Folta
Věra Kubešová
Jane Šlouskiová
Veronika Šeblová
 
Střih :         Marie Trojanová
Produkce:  Pavel Jelínek
Režie :        Pavel Jelínek
 
Kontakt na redakci : Mobil : 732 223456    
 
 
 
Tisková informace pořadu MotorMIX 2009 květen 01

 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2009 a různé třídy objektivem Jany Michlové

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose