www.car.cz
 

Při premiéře pozlacený K plus K motorsport čeká další náročný závod, navíc v noci !
     12.5.2009 10:31 - tisková zpráva


Večerní závod v Adrii bude pro K plus K motorsport náročný Česká Třebová/ Automobilový tým K plus K motorsport se po úspěchu v Silverstonu, kde posádka Karl Wendlinger – Ryan Sharp zvítězila a dvojice Adam Lacko – Mario Dominguez dojela pátá, chystá na druhý díl seriálu FIA GT Championship, který se jede tento víkend na okruhu v italské Adrii.

„Tým do Itálie vycestuje v noci z úterý na středu,“ poznamenal šéf stáje Karel Kubů. Závodní program je tentokrát o něco kratší. Tréninky a kvalifikace jsou na programu již ve čtvrtek a v pátek. Závod se jako tradičně jede už v sobotu večer od 20 hodin za umělého osvětlení. „Pro jezdce je to těžší.

Kladou se větší nároky na seznámení se s tratí, řada zatáček není dobře vidět. Těžší bude také orientace při předjížděních manévrech,“ podotkl Kubů a pokračoval: „Klání je však na druhou stranu atraktivnější pro diváky, kteří budou moci vidět například teplem rozžhavené brzdové kotouče.“ Po úspěchu v Silverstonu sáhla FIA u K plus K motorsport k několika omezením.

„Do vozu Karla Wendlingera musíme umístit závaží 40 kg. Oba naše vozy budou mít zmenšené resktriktory na 33,1 milimetrů, takže pojedeme s omezeným výkonem motoru,“ vysvětlil Kubů a dodal: „O to těžší bude pro nás výsledek ze Silverstonu zopakovat. Rád bych ale viděl jeden z našich automobilů v první trojce a rád bych, aby oba naše vozy dojely až do cíle.“

 

Přímý přenos bude ze závodu v Adrii vysílat opět stanice Sport 5, reportáž odvysílá také německý sportovní kanál DSF. (mj)

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT1 2009 v Silverstone, foto Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose