www.car.cz
 

Václav Pech vyhrál Rallye Saturnus, započítávanou do Mistrovství střední Evropy
     12.5.2009 00:40 - tisková zpráva


Pech reprezentoval vítězně ve Slovinsku Absolutním vítězstvím posádky Václav Pech jun. – Petr Uhel Czech National - EuroOil teamu skončila včera Rallye Saturnus započítávaná do Mistrovství střední Evropy. Nesmírně náročné rychlostní zkoušky, které vedly po úzkých a klikatých cestičkách v horách, kde se střídal asfalt se šotolinou, byly důkladnou prověrkou připravenosti všech posádek.

„Podobné rychlostky se u nás vůbec nenajdou, navíc je ve Slovinsku místy zvláštní klouzavý asfalt, na kterém jezdíte ze smyku do smyku. A právě v jednom takovém místě jsem nedobrzdil a na chvíli jsme se dostali mimo silnici. Naštěstí se nám povedlo vyjet zpátky a pokračovat, ale ztratili jsme drahocenných 10 sekund, které chyběly v souboji s druhým Valouškem. Přesto jsme první etapu vyhráli s náskokem 20s.“ říká k průběhu soutěže Václav Pech.

Druhá etapa byla co do obtížnosti ještě náročnější než ta předchozí. Nejdůležitější bylo nedopustit se sebemenší chyby, která by na dlouhých RZ-tách znamenala velkou ztrátu. To se posádce Václav Pech jun.- Petr Uhel oproti konkurenci podařilo a mohli se radovat a oslavovat druhé vítězství na této soutěži v řadě. „Radost je veliká v celém teamu, ale oslavy nebudou.

Teď v neděli odpoledne bude slavnostní vyhlášení vítězů a pak tisková konference, kde budeme zase vysvětlovat, jaký že to má EuroOil speciální benzín, díky kterému vyhráváme (smích). Pak hned pojedeme domů, myslím, že to stačíme akorát když budou chodit lidi v pondělí do práce“ říká šťastný Václav Pech. Příští soutěží posádky Václav Pech jun. - Petr Uhel a celého EuroOil teamu bude třetí podnik Mezinárodního mistrovství České republiky - Rallye Český Krumlov.

 www.VaclavPech.cz PR

Konečné výsledky 32. Rallye Saturnus 2009 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Pech-Uhel Valoušek-Hrůza Peljhan-Kacin Běhálek-Černohorský Černý-Kohout Turk- Ložnar Krancj Vusič-Levstik Petrič-Rus Trček-Česenj Sedej-Čelik Mitsubishi Lancer EVO IX Mitsubishi Lancer EVO IX Mitsubishi Lancer EVO IX Subaru Impreza Sti Subaru Impreza Sti Peugeot 206 R3 Mitsubishi Lancer EVO IX Citroen C2 R2 Mitsubishi Lancer EVO IX Mitsubishi Lancer EVO VIII 2h23'06"1 +1'08"0 +2'17"5 +5'40"4 +6'39"7 +7'46"6 +8'15"2 +8'42"6 +8'51"7 +10'44"7


 
 
Fotogalerie:   RALLY LUŽICKÉ HORY 2009 - foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose