www.car.cz
 

Sváteční cesty, pozor na ně..
     20.5.2009 17:28 - tisková zpráva


Hodně bylo těch, kteří toho přes zimu mnoho nenajezdili, ale teď, když podle ruchu na jarních silnicích nastal čas, kdy o víkendech vyjíždí vše, co má kola, samozřejmě také neodolali. Ale ruku na srdce - i když je náš stařičký čtyř i dvoukolový miláček někdy v lepším pořádku, než leckterý vůz novější, nezrezivěly přes zimu trochu ty naše vlastní motoristické buňky ? On se totiž silniční provoz měsíc od měsíce stále zahušťuje a na silnicích jsou desetitisíce nových silných vozů a motocyklů. Tomu musíme přizpůsobit i svůj letitý styl a postřeh. Řada velmi těžkých nehod vznikla z toho, že řidič pomalejšího vozu při předjíždění vůbec nepostřehl, že se k němu zezadu velkou rychlostí blíží mnohakoňové "žihadlo". Mrtvým už nic nepomohou úvahy o zavinění a o tom, zda došlo k překročení povolené maximální rychlosti. Musíme totiž stále předvídat, co udělá ten druhý, předem zvážit každý rizikový manévr, kterým je rozhodně každé předjíždění i odbočování, o couvání či otáčení nemluvě.

Jen velikonoční víkend nepřežilo letos 14 lidí, 31 bylo zraněno těžce a 260 lehce.

Nastala plná sezóna, další svátky přinesou i zvýšený počet zahraničních turistů a nezapomínejme, že naši bavorští a rakouští sousedé mají těch svátků podstatně víc, než my.

Buďme ohleduplní, mysleme trochu i za ty druhé.

infoservis ÚAMK


 
 
Fotogalerie:   Novinky ze stáje PRC©Holzer, Fessl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose