www.car.cz
 

SCC Nürnburgring: Dvacetčtyři vozů na startu
     24.5.2009 19:32 - Vladimír Rožánek


Společný víkend AvD Race a Sports Car Challenge viděli diváci na Nürnburgringu. Pole positions si pro první závod vyjel trochu překvapivě Güllert s prototypem Radical SR8, ve dvoulitrech asi nejvýše pomýšlel Thorsten Rüffer z Německa na Normě Honda.

Až ze šestnácté pozice odstartoval Gerd Beisel s vozem Norma Nissan, kterého řadíme mezi velké favority divize jedna i celého Sports Car Challenge. Také mu prokousávání startovního pole nečinilo velké nesnáze. V první jízdě nakonec zvítězil, před Güllertem a Švýcarkou Hungebühler na PRC BMW. Stejné pořadí figurovalo i v divizi 1, na čtvtém místě v kategorii se umístila další žena – Anja Jouhsen na PRC BMW. Lucchini BMW s Italem Barisonem dojelo páté. Ve druhé divizi zvítězil Rakušan Mitländer s PRC Honda, který vůz zakoupil od Romana Hoffmanna.

Druhý skončil Němec Rüffer s Normou Honda a bronzový věnec si nasadil Mirco Schultis s novým prototypem Ligier JS 49 Honda. Smůlu měl Gerhard Münch, když závod nedokončil. Obdobně skončil i nováček Kreissel na Radicalu Honda.

Druhý závod přinesl vítězství Švýcarce Hungebuhler, která tak dala pánům co proto. Druhý skončil po boji Beisel a třetí místo si odvezl s Radicalem SR8 jedoucí Güllert. V divizi 1 pak s bramborovou medailí odjížděl Hubert Jouhsen. Čtvrté až šesté místo absolutně patřilo vozům do 2000ccm3, když zvítězil Thorsten Rüffer, před Schultisem a třetí v divizi dojel vítěz prvního závodu Rakušan Mitländer s PRC. Pěkné výkony předváděl i Bruno Küng a Henry Uhling.

V kategorii GT vozů byl při prvním klání klasifikován pouze Dechent na Porsche 997 GT3 Cup a ve druhé jízdě ho dokázal předjet jen Bender z Německa na stejném stroji.

Další závod se jede na Hockenheimringu 19.-20. Června.

Vláďa Rožánek, Sports Car Challenge 09, foto P. Holzer


 
 
Fotogalerie:   Novinky ze stáje PRC©Holzer, Fessl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose