www.car.cz
 

Review Pezinská Baba 2009 KW Berg
     26.5.2009 14:54 - tisková zpráva


Roli favorita potvrdil se špičkově připraveným vozem Ralt RT23 F3000 Miloš Beneš. Ten o své převaze a vítězství nenechal nikoho na pochybách a po oba dny zvítězil: „Ještě jsem letos nezávodil, takže jsem tyto závody bral jako test“. Za ním se rozpoutala velká bitva o další umístění v TOP 10. V sobotu bral druhé místo Michal Novický, jezdící na další formuli Reynard 032 F3 týmu Kovosteel Novitech Sudoměřice.

O 1,3 sekundy byl na třetím místě slovák Tomáš Erdélyi s překrásně připraveným BMW M3 GTR z dílny dvojnásobného Mistra Evropy Roberta Šenkýře: „Na to, že je to můj druhý závod s tímto vozem, tak jsem maximálně spokojený a šťastný. Mám ještě v sobě hodně rezerv“. Čtvrtý byl dravě jezdící Aleš Mlejnek na Opelu Lotus z Berg-Trophy Teamu a pátý David Komárek s Mitsubishi Lancerem Evo X z Liqui Moly Komvet Racing Teamu. V neděli byl za Benešem na druhém místě Miloš Zmeškal s další formulí F3000 a to Reynardem 97D. Zmeškal nechal za sebou třetího Novického o pouhé 0,08 sekundy. Čtvrtý byl skvělý Vladimír Vitver se speciálem Lotus WR-9, člen BP Autosport Bruntál. Na páté místo spadl po sobotě Erdélyi.

Třída S-2000 přinesla obě víkendová prvenství Janu Čermákovi s VW Golf III. Jezdec startoval téměř po roční odmlce, kdy připravoval svůj vůz: „Spokojený jsem moc, cenné vítězství. Zasloužené vítězství a nádherné boje. Hodně překvapili slovenští jezdci“. V sobotu i neděli byl druhý Milan Matias s Opelem Astra. V sobotu prohrál s Čermákem o 1,13 sekundy, v neděli o 1,70 sekundy. Třetí byl v sobotu Juraj Dragúň s Peugeotem 306 S16. Tento slovenský jezdec dost nepříjemně v neděli havaroval, na třetí místo se probojoval polák Piotr Michalewicz se Seatem Ibiza.

Opět nabitá třída S+2000 přinesla velké souboje hlavně vozů Mitsubishi Lancer. V sobotu porazil David Komárek na Evo X Drahoslava Šuberta o 0,9 sekundy. V neděli Šubert na Evo IX Komárkovi prohru vrátil a zvítězil o 2,3 sekundy: „Bylo to náročné. Jsem zde poprvé, takže velký adrenalin. Psychicky velmi náročné“. V sobotu byl třetí slovák Marek Tesař, rovněž na Evo IX, v neděli na témže samém stroji Jiří Špalek.

Ve třídě E1-1600 zvítězil v sobotu rychle jezdící Josef Dohnálek jr. Jezdec Kovosteelu Novitech Sudoměřice porazil na stroji Citroen Saxo VTS Ivana Konečného, startujícího rovněž na „saxu“, o 2,3 sekundy. Třetí místo o 0,4 sekundy za Konečným obsadil Jaroslav Fikota jr., startující na voze Honda CRX. V neděli se překvapivě radoval z vítězství právě Fikota: „Jsem naprosto spokojený a šťastný. Trať je rychlá a mému autu svědčí“. Ten porazil chybujícího Dohnálka jr. Třetí místo obsadil jezdec BP Autosport Bruntál Erich Prusek jr., který startoval s vozem Honda Civic.

Letos poprvé startoval ve třídě E1+2000 slovák Tomáš Erdélyi a s vozem BMW M3 GTR dvakrát zcela jasně zvítězil. V sobotu porazil Jiřího Sedláčka s vozem BMW M3 SŠ 09 o 2,8 sekundy, startujícího za Berg-Trophy Team. Třetí místo obsadil Antonín Daniel s BMW M3, který zaostal za druhým Sedláčkem o 0,3 sekundy. Daniel startuje za BP Autosport Bruntál. V neděli za vítězným Erdélyi byl Pavel Ulman na dalším „bavoráku“, který letos startoval rovněž poprvé: „Po dnešku jsem spokojený. Za slovákem Erdélyi to bylo těžké. Trať jsem vůbec neznal“. Za Ulmanem obsadil třetí místo Roman Bubla s vozem Mitsubishi Lancer Evo VI.

Jezdci KW Berg-Trophy se přesouvají na Vysočinu, kdy se 6. a 7. 6. 2009 uskuteční Pelhřimovský kopec. V současné době je již na tento závod přihlášeno 90 jezdců. Veškeré informace o tomto seriálu naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz.

TZ KW BERG Trophy


 
 
Fotogalerie:   KW Berg Trophy 2007 na trati ECCE Homo, foto archiv pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose