www.car.cz
 

Robert Pergl v Imole těsně pod stupni vítězů
     29.5.2009 18:42 - tisková zpráva


Okruh v Imole poblíž Boloni prošel v minulých letech výraznou rekonstrukcí, jejímž výsledkem jsou nové boxy. Po dobu rekonstrukce se na něm pochopitelně nezávodilo, závody Ferrari Challenge se tak do Imoly vrátily po delší odmlce.

Sobotní kvalifikace rozhodla o postavení na startu prvního závodu, jediný český jezdec ve startovním poli si vyjel čtvrté místo. V samotném závodě pak bojoval ve skupince, která soupeřila o stupně vítězů. Velké drama se odehrálo necelých pět kol před cílem, kdy nejprve Baron a bohužel i chvíli po něm Pergl skončili mimo trať. V konečném účtování patřilo Perglovi šesté místo.

Startovní rošt nedělního závodu byl sestaven podle nejrychlejších kol jednotlivých jezdců v prvním závodě. Pergl byl na startu pátý a po celý závod neustále bojoval s jezdci kolem sebe o třetí místo. Cílem nakonec projel pátý se ztrátou čtyř sekund na třetí příčku a letos tak poprvé nebyl ani v jednom ze závodů víkendu na stupních vítězů.

V průběžném pořadí šampionátu patří Perglovi průběžné páté místo evropské Trofeo Pirelli, v hodnocení týmů je Scuderia Praha na pátém místě.

TZ Scuderia Praha


 
 
Fotogalerie:   FIA GT 2009 na Adrii ©DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose