www.car.cz
 

Tomáš Mičánek skončil při DTM v dešti na německém Lausitrzringu na výborném čtvrtém místě
     31.5.2009 16:38 - tisková zpráva


Vynikající čtvrté místo obsadil sedmnáctiletý brněnský automobilový závodník Tomáš Mičánek ve druhém závodě letošního seriálu VW Polo Cup na okruhu v německém Lausitzu. V hustém lijáku druhý nejmladší jezdec seriálu Tomáš Mičánek prokázal, že mu jízda na mokré vozovce vyhovuje. I když v úvodu jel velmi opatrně a o svém úspěchu rozhodl až v závěrečných dvou třetinách závodu.

"Ze začátku jel ale tak, že se na to nedalo dívat. Z desátého místa na startu klesl jednu chvíli až na šestnáctou příčku," kritizoval výkon svého syna šéf stáje Jiří Mičánek senior. "Potom se ale rozjel a předjížděl jednoho soupeře za druhým. Vyhnul se všem strkanicím. Ještě ale neumí rozpoznat, kde je při závodění hranice správného rizika," dodal Mičánek senior.

Dvakrát do závodu zasáhlo po haváriích bezpečnostní vozidlo. Na rozdíl od prvního závodu na Hockenheimringu už Tomáš nezopakoval chybu a nenechal si zbytečně velkou mezeru. Své kvality potvrdil Tomáš i čtvrtým nejrychlejším časem v závodě v průjezdu na jeden okruh.

V neděli od 9:00 hodin čeká na Lausitzringu na Tomáše Mičánka druhý závod. Na rozdíl od minulé sezony nebude tentokrát rozhodovat o postavení na startu první závod, ale páteční kvalifikace. Takže Mičánek nevyjede ze 4. místa na startovní čáře, ale až z desátého místa.

Výsledky
1. Steinhof (Pol.), 2. Kolb, 3. Erhart (oba Něm.), 4. T. Mičánek.


JiPo
 
 
Fotogalerie:   Víkend plný spáleného benzínu©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose