www.car.cz
 

Kaskadér Tom Gryc odpovídá
     tisková zpráva


Při středeční  show s F1 Ferrari a Barichellem se představil takéí  český kaskadér, který nám zodpověděl  několik otázek k tomuto pokusu:

Už takový pokus někdo uskutečnil?

Slalom mezi živými kužely zatím nikdo /alespoň dle mých informací/ nikdo nepředváděl - byl to momentální nápad, když jsem přemýšlel , jak zatraktivnit mé jízdy na slepo pro předvádění na menším prostoru , než je autodrom. 

Jak dlouho a jakým způsobem jste se připravoval?

Příprava, vzhledem k tomu že na techniku jízdy je to méně náročné , než objetí okruhu na autodromu, byla poměrně jednoduchá - velké parkoviště, značky na asfaltu ve vzdálenosti cca dvojnásobku délky auta a cca 50 hodin najíždění optimální dráhy a nacvičování rytmu otáčení volantem při jízdě na cca 3 - 4000 otáček na druhý rychlostní stupeň (to je hodnota která se dá odhadovat sluchem podle zvuku motoru) Pochopitelně to vše se odehrávalo s odkrytýma očima.

Nakonec už je to jen otázka postavit na značky plastové sudy s trochou vody a absolvovat tuto dráhu naslepo. Trénoval jsem na celkem deset sudů, takže s rezervou na skutečnou akci, kde stálo osm dobrovolnic. 

Kolik bude kuželů, jak daleko od sebe a jakou rychlostí asi pojedete?

Odpověď na tuto otázku je částečně v předchozím odstavci a zbytek v odstavci následujícím.. 

Jak je to s pojištěním či zajištěním pro případ zranění "dobrovolného živého kužele"? 

Pojištění a zajištění dobrovolných živých kuželů bohužel u nás není možné sjednat takže celá akce je založena pouze na dobrovolnosti a odvaze tentokrát nikoli mé, ale právě živých kuželů. Naštěstí akce se odehrává v poměrně malé rychlosti cca 30 - 40 km/h takže "kužel", který na rozdíl ode mne vidí má možnost o kousek odstoupit.

-tg-


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose