www.car.cz
 

Bezpečná školka se v roce 2009 po úspěšném začátku rozšiřuje
     3.6.2009 15:01 - tisková zpráva


Úspěšný projekt společmnosti Goodyear : Bezpečná školka se v roce 2009 rozšiřuje

Praha 29. května 2009 – Projekt společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech nazvaný „Goodyear – Bezpečná školka“, který je zaměřen na zvýšení bezpečnosti dětí z mateřských škol v rámci silničního provozu, byl v prvním roce své existence velmi kladně přijat, a tak se v roce 2009 rozrůstá o další aktivity.

Navíc se mateřské školy nyní budou moci do projektu také aktivně zapojit. Záštitu nad projektem letos převzalo občanské sdružení Ústřední automotoklub České republiky, ÚAMK.

Výrobce pneumatik značky Goodyear je známý svým přístupem k bezpečnosti řidičů pomocí inovací, nejnovějších technologií a materiálů. V loňském roce se rozhodl udělat pro podporu bezpečnosti v silničním provozu ještě více a zaměřil se na jeho nejzranitelnější, a často i nejohroženější účastníky, děti z mateřských škol. V rámci projektu „Goodyear – Bezpečná školka“ obdrželo v roce 2008 přes 600 vybraných mateřských škol v České republice sadu reflexních vest pro děti a dospělé; každá sada obsahovala 20 dětských vest a 3 vesty pro dospělé. Projekt současně probíhal i na Slovensku, kde bylo vybráno téměř 400 mateřských škol. Celkem bylo distribuováno 24 500 kusů reflexních vest.

„Při plánování projektu Goodyear – Bezpečná školka jsme mysleli především na děti v mateřských školách. Při procházkách nebo cestách za různými aktivitami se dopravnímu provozu nevyhnou, a i přes bedlivý dohled svého doprovodu jsou v okolí silnic vystaveny určitému riziku, které reflexní vesty značnou měrou snižují. V průběhu prvního roku se nám potvrdilo, že jsme se vydali správným směrem a že tento projekt opravdu má smysl. Důkazem jsou děkovné dopisy z mateřských škol, ale i přímo od rodičů dětí, které reflexní vesty ve školce využívají. Obdrželi jsme také žádosti o zaslání sady od školek, na které se v první vlně nedostalo, spolu s dotazy na pokračování projektu. V letošním roce tedy projekt nejen pokračuje, ale bude i značně rozšířen,“ komentuje pokračování projektu Markéta Valtrová, marketingová koordinátorka společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech.

Statistiky sice uvádějí od roku 2005 postupné snižování počtu evidovaných dopravních nehod – v roce 2008 to bylo téměř o 20 % méně než v roce 2005, i počtu při dopravních nehodách usmrcených dětí
– pokles za stejné období o 56 % (39 a 17 dětí), ovšem i 17 dětských životů je vysoké číslo. Navíc jen v 1. čtvrtletí roku 2008 zemřely na českých silnicích 4 děti coby chodci. Pro totéž období roku 2009 je zatím kolonka úmrtí dětí-chodců prázdná. Goodyear doufá, že projekt „Goodyear – Bezpečná školka“ pomůže do budoucna udržet tuto část statistik na stejné hodnotě. (zdroj: Policejní prezidium ČR, více viz příloha)

Distribuované reflexní vesty děti nejen pasivně chrání tím, že zvyšují jejich viditelnost, ale zároveň jsou dobrým nástrojem, který jim ilustruje a připomíná, že silnice není hřiště a že se v jejím okolí mají pohybovat s maximální ostražitostí a dodržovat určitá pravidla. V rámci projektu proto byla také vytvořena nová stolní hra pro děti s názvem „Bezpečně do školky“, která zábavnou formou učí děti-chodce, jak se pohybovat v okolí silnic a jak je přecházet. Hra již byla testována v několika mateřských školách s velmi pozitivními výsledky. Bude distribuována do letos zaregistrovaných mateřských škol spolu s reflexními vestami, kterých je pro Českou republiku a Slovensko připraveno 15 000 kusů.

Veškeré informace týkající se projektu, včetně formuláře pro registraci školek do druhé vlny distribuce sad reflexních vest, informací o bezpečnosti pro rodiče dětí v předškolním věku, ale i her a omalovánek pro děti, jsou od konce května k dispozici na internetové adrese www.bezpecnaskolka.cz. Tento portál bude také důležitou součástí připravovaných soutěží pro mateřské školy. Ty budou moci na podzim soutěžit na poli výtvarném a hudebním a o jejich úspěchu rozhodnou svým hlasováním právě návštěvníci webových stránek. Pro vítěze bude připraveno několik atraktivních cen.

Mateřské školy se ale nebudou registrovat pouze samy na internetu, jejich výběrem budou stejně jako v loňském roce pověřeni i obchodní partneři společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech, díky jejichž celostátnímu pokrytí byly rovnoměrně zastoupeny mateřské školky ze všech regionů. „V minulém roce byla spolupráce na projektu s našimi obchodními partnery velmi přínosná a rádi bychom, aby se na něm s námi podíleli i nadále,“ dodává Markéta Valtrová.

V letošním roce převzal nad projektem záštitu Ústřední automotoklub České Republiky, který se dlouhodobě věnuje bezpečnosti silničního provozu a prevenci dopravní nehodovosti. „Tento projekt nejen bezprostředně chrání životy a zdraví nejmenších účastníků silničního provozu, ale má i výchovný efekt. To je právě jedna z cest zvyšování bezpečnosti na českých silnicích a snižování počtu mrtvých a raněných. Používání výstražných prvků na oděvech je velmi důležité a výrazně upoutá pozornost projíždějících řidičů. Neméně důležité je i to, že jde o velmi důležité působení již na nejmenší děti, které si správné návyky odnesou do dalšího života. Za to si společnost Goodyear zaslouží velký dík,“ dodává důvody pro spolupráci s projektem „Goodyear – Bezpečná školka“ Pavel Kuchálik, ředitel odboru vnějších vztahů a komunikace.

Projekt „Goodyear – Bezpečná školka“ si také vysloužil mezinárodní uznání v oblasti PR a marketingu, když byl nominován na cenu European Excellence Awards a SABRE Awards. Nominaci projekt získal i v soutěži Česká cena za Public Relations.

Goodyear
Goodyear je jedním z největších světových výrobců pneumatik. Společnost zaměstnává přibližně 70 000 pracovníků a své výrobky vyrábí ve více než 60 závodech ve 26 zemích světa.

Novinky společnosti Goodyear již více než sto let nasazují laťku pro celý automobilový průmysl. Goodyear je průkopníkem inovační bezpečnostní technologie známé jako RunOnFlat, jež řidiči umožňuje pokračovat v jízdě i po defektu pneumatiky. Goodyear je v této oblasti světovou špičkou: pneumatiky s touto technologií najdeme na různých vozech BMW, cenami ověnčeném Mini, vysoce výkonných vozech Mercedes-Benz a u dalších značek. V roce 2007 Goodyear dodal přes 2,5 milionu pneumatik RunOnFlat.

Více informací naleznete na adrese www.goodyearpneu.cz .

 


Přílohy:
1. Počet nehod na pozemních komunikacích v ČR za období 2004–2008

2. Porovnání počtu usmrcených osob a počtu usmrcených dětí za období 2004–2008

3. Vývoj počtu usmrcených dětí za období 2004–2008

4. Porovnání počtu usmrcených dětí v jednotlivých kategoriích za období 2004–2008

5. Porovnání počtu usmrcených osob a počtu usmrcených dětí v 1. čtvrtletí za období 2007–2009

7. Vývoj počtu usmrcených dětí v 1. čtvrtletí za období 2007–2009

8. Porovnání počtu usmrcených dětí v jednotlivých kategoriích v 1. čtvrtletí za období 2007–2009

PR


 
 
Fotogalerie:   Fulín a Vršínský v úvodním závodu Seat Supercopa 2009, foto týmu P.Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose