www.car.cz
 

Ecce Homo 2009 !! Závodní víkend ve Šternberku již klepe na dveře .
     5.6.2009 00:56 - tisková zpráva


Téměř stovka přihlášených jezdců
Závodní víkend ve Šternberku již klepe na dveře a listina přihlášených jezdců se každým dnem plní víc a víc.


Jsme rádi, že na seznam přihlášených jsme mohli připsat Itala Simone Faggioliho, který svou novou Osellu FA 30 bude chtít prověřit i na tak věhlasné trati, jako je Ecce Homo. Stále čekáme na přihlášení loňského mistra Evropy Lionela Régala, který by měl být pro Faggioliho asi největším soupeřem. Régal prozatím ještě řeší finance, ale doufejme, že se mu podaří zvládnout ekonomickou situaci a na šternberské závody dojet.

Další velmi zajímavou událostí pro letošní ročník je účast Fausta a jeho otce Luigiho Bormolini. Mladší Fausto Bormolini se na naší trati bude prohánět v závodním speciálu Reynard 95D a jeho otec na voze Osella PA9. Nechejme se překvapit, jaký závěr bude mít tento rodinný souboj. Již v dřívějších letech, naposledy v roce 2007, jsme tu mohli sledovat podobné rodinné soupeření ve španělských rytmech. V boji o příčky nejvyšší se utkal Ander Vilariňo, současný držitel traťového rekordu naší tratě a jeho otec, legenda vrchařských závodů, Andres Vilariňo.

Na letošní ročník je přihlášeno několik závodníků z různých zemí, např. Itálie v silném zastoupení, Rakousko a Německo, Slovenská republika, Francie, Slovinsko, Maďarsko a další. Nejpočetnější obsazení má samozřejmě Česká republika. Těšit se můžeme na hvězdy kopcových závodů jako jsou Dušan Nevěřil, David Kostruh a samozřejmě Milan Svoboda s vozem Dallara JSC 302. Ani letos nepřijdeme o Subaru Impreza Sti Jaromíra Malého. Velké překvapení pro nás chystal pravidelný účastník závodů Ecce Homo Petr Vojáček, který se přihlásil s vozem Škoda Fabia specifikace WRC. Jeho syn Lukáš tedy měl jet s Alfou Romeo 147TS, kterou ještě v loňském roce pilotoval jeho otec. Pár dní před uzávěrkou však svůj start s Fábií odvolává a oznamuje start s Alfou Romeno.

Co se týká domácích jezdců, na seznamu přihlášených se nám již objevili všichni. Šternberský Milan Kašpárek se svým vozem Audi TT DTM se po dlouhé rekonvalescenci opět na závody vrací a bude jistě věřit v podporu domácích fanoušků. Druhým šternberským jezdcem je Jiří Sedláček, který na tuto sezónu své BMW vyladil, můžeme tedy očekávat mimořádně silný vůz. Pňovický vrchař Václav Janík vsází i letos na Mitsubishi Lancer EVO VIII s obsahem 1997ccm. Domácím jezdcům přejeme samozřejmě mnoho úspěchů!!!

Celkový počet přihlášených se přiblížil stovce jezdců a věříme, že zdaleka ještě nejsme se současným stavem u konce.

Milena Schärferová
Tiskový odbor Ecce Homo


Doprovodný program Mistrovství Evropy 2009
Stejně jako v loňském roce se na Hlavním náměstí ve Šternberku bude pod taktovkou Sokola Šternberk pořádat doprovodný program.

Ceny vstupenek na ME Ecce Homo 09
Přinášíme krátký přehled cen vstupenek pro letošní závody Mistrovství Evropy Ecce Homo 2009 ve Šternberku, které můžete navštívit již za týden o víkendu 6. až 7. června.

sobota - 70,- Kč
sobota snížené vstupné - 20,- Kč

neděle - 80,- Kč
neděle snížené vstupné - 20,- Kč

Exkluzivní (sobota + neděle) - 100,- Kč

snížené vstupné platí pro děti a důchodce

PR



 
 
Fotogalerie:   Rallye Český Krumlov 2009 - foto různých týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose