www.car.cz
 

Dakarský bivak v pavilonu Z na Autosalonu Brno 2009 . Pro veřejnost otevřeno od soboty !
     5.6.2009 01:05 - Pavel Jelínek


V areálu BVV ve čtvrtek vrcholily přípravy na veletrh Autosalon Brno 2009, který otevře své brány v pátek 5. června pro novináře a od soboty pak pro širokou motoristickou veřejnost. Ve většině expozic se pracovalo do pozdních hodin a nejinak tomu bylo ve stánku Czech Dakar teamu, který vznikl ve spolupráci s mediálním partnerem týmu – televizním motoristickým magazínem Motormix.

Dakarská expozice se nachází v pavilonu Z a motorističtí fandové v ní uvidí celou plejádu různých závodních speciálů, známých z věhlasného marathonu, především pak nepřehlédnutelných trucků. Zejména pak zelený LIAZ 4x4 Dakar olomouckého Marka Spáčila, který patřil mezi velká překvapení letošního lednového ročníku novodobého Dakaru v jižní Americe v kategorii trucků, když se dlouho držel v první desítce, jako nejlepší z českých truckerů. K vidění jsou i týmové doprovodné vozy Nissan a Hummer, rovněž vyvedené v zelenkavé barvě. Nechybí ani doprovodný MAN týmu Jiřího Janečka, závodícího poslance, stejně jako jeho zcela nový vůz značky Toyota. Oba tyto týmy na páteční tiskové konferenci ohlásí vzájemné spojení, přičemž do budoucna plánují Dakar absolvovat společně a pod názvem Czech Dakar team. Pod hlavičkou stejného týmu se pak objeví i čtyřkolka a nejen to. Marek Spáčil navíc připravuje přestup na jinou značku a to na tatru, která však ještě není dokončena, tudíž se na veletrhu neobjeví.

Vedle současných závodních vozů je v expozici k vidění i historický LIAZ, který Dakar absolvoval před mnoha lety. Přípravy rozsáhlého stánku začaly již na začátku týdne: „Do „Zetka“ jsme navezli tři tatry písku, abychom trochu imitovali poušť, vybudovali jsme bivak a ukázku celého zázemí týmu, jaké máme na Dakaru,“ říká Marek Spáčil, který posledních dnech kvůli stavbě stánku téměř ani nespal. Dnes navíc do „pouště“ přibyly i tři palmy, i když spíše se jedná o ani ne dvoumetrové „palmičky“, byť jejich dodavatel původně sliboval podstatně větší stromy.

Mezi jednotlivými závodními vozy pak je i prostor pro bubeníky a akce, jako jsou autogramiády a podobně. Nechybí ani velkoplošná obrazovka, kde budou k vidění záběry z letošního ročníku Dakaru. „Škoda, že nakonec na poslední chvíli sešlo z prezentace dalšího úspěšného týmu a posádky Mirek Zapletal Tomáš Ouředníček. Ti zde měli představit dokonce v premiéře svůj nový závodní speciál značky Hummer, ale nakonec ze záměru z finančních důvodů sešlo. Nicméně posádka se bude na Autosalonu alespoň podepisovat, a to v neděli,“ dodává Pavel Jelínek, šéfredaktor pořadu Motormix. Tedy ještě nedávno pořadu, známého několik let pod názvem Motortip, ale právě před několika týdny došlo ke změně názvu, přesněji k jeho návratu k názvu původnímu. „Motormix má mimochodem již patnáctiletou tradici, i když nadále vzniká ve značně skromných podmínkách a bez mnohamilionových dotací a sponzorských příspěvků,“ dodává ještě zakladatel pořadu Pavel Jelínek, oceněný sedmi tituly Motoristický novinář roku v posledních sedmi letech.

Aktuální pořad Motormix je ke stažení zde  :  (http://www.trebicnews.eu/mmnew.wmv  ) 

 

Zahájení zdarma - Autosalon Night 2009 II

Netradiční zahájení Autosalonu Brno 2009 čeká zájemce již v páteční podvečer 5. června. Od 18.00 hod. se totiž areál výstaviště otevře široké veřejnosti, jako oslava otevření výstavy Autosalon Brno 2009, ale také slavnostní premiéry nového pavilonu P, který pojme tolik vozů, jako v předchozích letech tři menší pavilony.

Autosalon Night nabídne ojedinělou večerní prohlídku expozic i speciální zábavný program, celý večer je koncipován jako rodinná akce, takže večer si užijí rodiče
i se svými ratolestmi. Kromě prohlídky expozic s krásnými automobily a novinkami bude možné prožít také bohatý kulturní program, v nemž se představí brněnská hudební skupina Dust, Pavel Sedláček
se skupinou Cadillac a ve 21.00 hod. slavný Miro Žbirky.

Vrcholem večera bude grandfinále Ignis Brunensis – tedy závěrečný ohňostroj nad Špilberkem, který bude právě z brněnského výstaviště velmi dobře vidět.
A co víc - vstup a parkování u pavilonu P je pro všechny příchozí v pátek večer zcela zdarma !!

Po celou dobu konání veletrhu v době od 9 do 18 hodin bude připraveno bezmála 50 testovacích automobilů se stanovištěm v pavilonu V.

Vstupné na odborný den 5. 6. 2009 500,- Kč

Rodinné vstupné (2 dospělí a 2 děti) 200,- Kč

Celodenní vstupné 100,- Kč

Celodenní vstupné zlevněné (návštěvníci registrovaní přes www.autosalon.cz - Registrace návštěvníků, děti 6 - 15 let, studenti, důchodci, ZTP) 50,- Kč

AUTOSALON BRNO 2009 pro veřejnost otevřen od soboty 6. 6. 2009 do čtvrtka 11. 6. 2009. Pátek 5. 6. 2009 je určen pro novináře a odborníky.

Další informace najdete na www.autosalon.cz  
Více o pořadu Motormix: www.tvmotormix.cz  


Kontakt na redakci : Mobil : 732 223456

Tisková informace pořadu MotorMIX , 4. červen 2009


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2009 objektivem našeho kolegy Martina Viďourka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose