www.car.cz
 

Engeho sestřelil zezadu hned v prvním kole Schroeder
     tisková zpráva


Závod F3000 na Hockenheimu skončil pro Tomáše Engeho v polovině prvního kola, kdy do něj zezadu narazil Yannick Schroeder. Týmový kolega Tony Schmidt měl více štěstí a dojel na pátém místě, čímž pomohl minimalizovat ztráty týmu ma-con Dark Dog Charouz v boji o třetí místo.

Enge byl na startu ve druhé řadě osamocený, protože Patrick Friesacher měl technické problémy a na startovní rošt nenajel. Český jezdec měl stejně jako druhý Enrico Toccacelo dobrý start, ale neměl dost prostoru prosmýknout se před Vitantonia Liuzziho, kterého těsně sledoval. Po úvodní trojici zatáček následuje dlouhá, mírně zahnutá rovinka Parabolica, na jejímž konci je ostrá vracečka. Enge se v zatáčce pokusil zaútočit na Liuzziho a už akceleroval, když do zádi jeho vozu narazil Schroeder. Český jezdec měl po nárazu poškozené zadní kolo a musel vzdát. Bitva o čelo závodu se zúžila na Toccacela s Liuzzim, prvně jmenovaný měl problém u zastávky v boxech a Liuzzi si pak bez problémů dojel pro letošní šestý triumf.
 
Tomáš Enge: Co můžu říci, zdá se, že německá půda je pro mě zakletá. Od roku 2002 nebyl závod, abych tady neměl kolizi. Měl jsem dobrý start a v prvních zatáčkách jsem byl těsně za Liuzzim. Při nájezdu na rovinku před vracečkou jsem viděl, že mám dostatečný náskok na čtvrtého Guerrieriho a mohl jsem proto zkusit zaútočit na Liuzziho.
 
On šel na vnitřek, zkoušel jsem to vnějškem, a když už jsem byl za vrcholem zatáčky a zrychloval, dostal jsem ránu. Nechápu, co Schroeder zkoušel, protože byl na rovince ještě za Guerrierim. Jsem hodně naštvaný, protože vůz fungoval dobře, určitě jsme mohli skončit na stupních vítězů a polepšit si v průběžném pořadí.“
 
Marian Hamprecht:Plně chápu Tomášovo rozezlení, protože to je už letos potřetí, co nás Schroeder poškodil. Tomáš měl dobrý start a zdálo se, že je rychlejší než oba před ním jedoucí jezdci, bohužel jeho závod trval jen půl kola. Následky jsou pro nás nepříjemné, ztratil dalších pět bodů na Doornbose a také tým si mohl výrazněji upevnit třetí příčku, ačkoliv Tony podal velmi dobrý výkon. Byl těsně za Doornbosem, ale neměl šanci zaútočit a dojel pátý.
 
Výsledky závodu, průběžné pořadí jezdců a týmů naleznete na str.bpa.cz
 
BPA

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose