www.car.cz
 

Jiří Mičánek junior v Mostě v pátek opět úspěšný : stříbro ve sprintu za Suchým
     6.6.2009 13:03 - tisková zpráva


Mičánek skončil v Mostě druhý ve sprintu
Druhé místo obsadil brněnský automobilový závodník Jiří Mičánek s vozem Porsche 997 v prvním ze dvou sprinterských závodů v divizi 4 ve třídě do 3500 ccm na okruhu v Mostě. Prvenství si vybojoval Dan Suchý. Tento výsledek zajistil Mičánkovi první místo v průběžném pořadí po třech závodech. V absolutní klasifikaci obsadil Mičánek sedmé místo.

Výsledek mohl být ještě lepší, ve třetím okruhu se ale Mičánek střetl s před ním jedoucím vozem Ferrari, které vyletělo z tratě. Technické problémy měl i Mičánek, který klesl ze třetího místa až do hloubi pole na čtrnáctou příčku.

"Soupeř před mnou jel pomaleji. Jeho tempo mi nevyhovovalo. Moc příležitostí k předjetí nebylo. Asi jsem moc spěchal, měl jsem zřejmě ještě chvíli vyčkat na lepší příležitost," uvedl po závodě Mičánek.

Jeho vůz byl hodně potlučený a šéf stáje Jiří Mičánek senior dokonce uvažoval, že syna stáhne ze závodu a bude šetřit vůz na sobotní vytrvalostní závod. "Jsem rád, že jsem to nakonec neudělal. Ocenění zaslouží za výbornou stíhací jízdu. V posledním kole Jirka předjel ještě další dva soupeře a vybojoval cenné druhé místo," uvedl Mičánek senior, který ale vedení svého syny v průběžném pořadí třídy do 3500 ccm bere s nadhledem.

"To nic ještě neznamená. První byl až do dnešního závodu Dan Michl, který ale tentokrát vyletěl z trati a skončil až osmý. Po nedělním druhém sprintu může být pořadí zcela jiné," tvrdí Mičánek senior.

Jiří Pošvář


 
 
Fotogalerie:   Jarni Most 2009, atmosféra objektivem Víťi Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose