www.car.cz
 

Automobilové BRNO: Již přijelo na padesát tisíc návštěvníků !!
     7.6.2009 10:52 - tisková zpráva


AUTOSALON BRNO 2009 potvrzuje podporu odbytu nových vozidel

Po pátečním úspěšném zahájení AUTOSALONU BRNO 2009 a akci Autosalon Night pokračoval veletrh opět v plném tempu. Sobota byla prvním oficiálním dnem AUTOSALONU BRNO 2009 pro veřejnost a tak byly všechny výstavní expozice zaplněny dychtivými zájemci o automobily. Večerní akcí a prvním výstavním dnem tak prošlo brněnským výstavištěm na padesát tisíc návštěvníků


A jak se takto vysoká návštěvnost odráží v expozicích vystavovatelů? Například pan Zdeněk Pokorný, jednatel společnosti Auto Pokorný, s.r.o., která se zabývá prodejem automobilů značky Renault, nám řekl, že je velmi rád, že se letos mohou zúčastnit AUTOSALONU BRNO a těší je, jak velký zájem mají lidé, kteří na výstavu přijdou. „Brněnský AUTOSALON má dlouhou tradici a lidé se sem nikdy nechodili na auta jen podívat, vždy se z toho, podle našich zkušeností, rekrutoval nějaký prodej nových vozidel. A bylo by škoda, kdyby měla tato výstava nějakým způsobem zanikl.. Jsem proto rád, že v té situaci, která letos nastala s odmítáním účastí oficiálních dovozců a nadnárodních společností, nás oslovili zástupci BVV, abychom šli na AUTOSALON.

Domluvili jsme se na účasti, protože i já to vidím tak, že by byla škoda, kdyby v Brně měli automobilové výstavy skončit, navíc když vidíme ty nádherné haly a prostory, které zde vznikly. Tady to má prostě tradici, a když se řekne autosalon, tak se určitě vždycky myslí Brno. Co se týče naší značky Renault, tak mne nejvíce potěšila dnešní návštěva ředitelů od Renaultu. Protože naši expozici jsme si stavěli zcela v naší režii, tak jsem byl rád za slova chvály, která jsem slyšel. Dle jejich názoru je naše expozice jedním z nejhezčích stánků a z těch soukromých stánků je to jednoznačně ten nejlepší. Jsem rád, že se nám daří takovýmto způsobem se prezentovat. Potěšilo mne i to, že v okamžiku, když jsem se vrátil odpoledne na výstaviště, tak mi vedoucí prodeje hlásil svých devět podepsaných objednávek na naše vozy, a to jsem ještě neměl čas zeptat se ostatních.

A samozřejmě počítáme s tím, že to hlavní přijde až po neděli, kdy si lidé vše rozmyslí. My se AUTOSALONU v Brně účastníme každý rok, i když zde měl oficiální expozici Renault ČR, a vždy se nám podařilo po skončení veletrhu prodat čtyřicet až šedesát aut. A já si myslím, že letos to my sami „Pokorní“ překonáme a podaří se nám prodat ještě více aut“, dodal pan Pokorný.

Pan Ctibor Babák v expozici společnosti CanoCar, která vystavuje automobily Suzuki, nám potvrdil, že značné množství lidí, kteří se přišli podívat do jejich expozice, se zajímá především o novinky, které zde nabízejí. Návštěvníci mají podle jeho slov možnost především srovnání jednotlivých modelů a značek, které na výstavišti naleznou. U Suzuki pak mají především zájem o modely SX 4 a Grand Vitara.

V expozici společnosti IBS Motor jsme potkali také majitele a konstruktéra luxusních sportovně založených vozů Bitter pana Ericha Bittera. Zeptali jsme se na jeho dojmy z AUTOSALONU. Pan Bitter přiznal, že je podruhé v krátké době za sebou v České republice, což souvisí s přípravou prodejů jejich vozů u nás a byl opravdu příjemně překvapen zájmem návštěvníků v jejich expozici. K tomu dodal ředitel společnosti IBS Motor pan Milan J. Sikora, že dokonce museli ohradit část prostoru své expozice a regulovat tak přístup k jejich vozidlům, aby nedošlo k nechtěnému poškození.

Na první dojmy při pátečním večerním otevření nové výstavní haly jsme se zeptali také Ing. Kamila Trávníčka, technického náměstka BVV, a.s. „Vysoká návštěvnost na slavnostním zahájení a celém večerním programu mne velice příjemně překvapila.“, říká Ing. Trávníček a dodává „avizovaný počet několika desítek tisíc návštěvníků, kteří sem ve večerním čase opravdu zavítali, svědčí o tom, že lidé mají zájem o AUTOSALON, o celé naše výstaviště a akce, které se zde konají i o náš nový přírůstek – halu „P“.

Akce AUTOSALON Night vznikla po pozitivních ohlasech v loňském roce, kdy proběhla obdobná akce při oslavách osmdesátého výročí brněnského výstaviště a my jsme na ni chtěli navázat i letos. Pro nás a naše pracovníky to sice představuje prodlouženou směnu, ale to vše je vždy vyváženo tím, že přijdou lidé, jsou zde spokojeni a věřím, že spokojeni jsou i vystavovatelé. Já osobně jsem věnoval v nedávné době hodně, ale opravdu hodně času, právě výstavbě nového pavilonu „P“, a tak pro mne okamžikem, kdy sem přišlo velké množství lidí, byly všechny dosavadní starosti zapomenuty.


Provozní doba 6.-11.6.2009
- denně 9.00-18.00 hod.
- poslední den 9.00-17.00h

 

Zajímavá  je  také  expozice Czech Dakar týmu Marka Spáčila a Jiřího Janečka,který Dakar pojede nově ve všech kategoriích

Více na : www.autosalon.cz  

 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Autosalon Brno 2007- dopr. program, foto AS

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose