www.car.cz
 

V roli pozorovatele FIA přijede do Zlína pan Maccario z Monaka
     tisková zpráva


Pořadatelé Barum rally Zlín již znají jména činovníků, kteří budou přísným dohledem pozorovat a řídit sportovní průběh letošního ročníku. V roli pozorovatele FIA letošního ročníku barumky se představí pan Claude Maccario z Monaka. Patří do čtveřice pozorovatelů soutěží evropského šampionátu, v minulých letech do Zlína zavítali Wulf Biebinger z Německa, Jan Sandstroem ze Švédska a Erkki Vuopala z Finska.
 
 Do Zlína přijíždí vyslanec z Monackého knížectví ve funkci pozorovatele FIA již podruhé, neboť poprvé se objevil v Batově městě v roce 2000. Na jeho hodnocení bude záležet další osud zlínských organizátorů v čele s ředitelem rally Miloslavem Regnerem. „Pan Maccario se do Zlína velmi těší. Poprvé byl u nás před čtyřmi lety a je velmi zvědav, jaký posun Barum rally Zlín za tu dobu udělala. Vzpomíná na ředitelství rally v prostorách zlínské univerzity a těší se na nové prostředí zlínské radnice,“ uvedla Marta Regnerová, vedoucí sekretariátu zlínské rally.
 
Hlavním sportovní komisařem byl nominován Rui Cunha z Portugalska. Není to poprvé, co se představitel státu z Pyrenejského poloostrova ve Zlíně objeví: „Před devíti lety byl u nás jeho krajan pan Nuno Vilarinho coby pozorovatel,“ upřesnila Regnerová. Dalšími sportovními komisaři jsou Olafur Gudmundsson z Islandu a ing. Radek Novák z České republiky, člen Světové rady a generální sekretář Federace automobilového sportu ČR. Potřetí se ve Zlíně představí technický delegát FIA, který bude mít dohled nad technickými záležitostmi rally. „Každým dnem očekáváme jeho nominaci ze sídla Mezinárodní automobilové federace FIA. Jeho jméno prozatím ještě neznáme,“ řekl Regnerová.
 
Funkci pozorovatele ASN vykoná Pavel Babka, stálým bezpečnostním delegátrem ASN je ing. František Rosický. Ve funkci hlavního technického komisaře bude působit Karel Nauš, hlavním časoměřičem je Vlastimil Lobiš. Ve funkci činovníků pro styk se soutěžícími se objeví Jana Hefnerová a Jan Mochan z České republiky.
 
 
Hlavní činovníci rally:
Pozorovatel FIA:                               Claude Maccario (Monako)
Sportovní komisaři:                           Rui Cunha (FIA) – president
                                                                       Olafur Gudmundsson (FIA)                     
                                                                       ing. Radek Novák (ASN)
Pozorovatel ASN:                             Pavel Babka
Bezpečnostní delegát ASN:              ing. František Rosický
Hlavní technický komisař:               Karel Nauš
Hlavní časoměřič:                             Vlastimil Lobiš
Činovníci pro styk se soutěžícími:    Jana Hefnerová, Jan Mochan
 
Ve Zlíně 21. července 2004                                                             Roman ORDELT
                                                                                                             tiskový mluvčí
                                                                                                           Barum rally Zlín



 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose