www.car.cz
 

Rozhovor s duchovním otcem červencové Kopné Josefem Minaříkem
     8.6.2009 10:51 - Pavel Jelínek


Rozhovor s duchovním otcem a zakladatelem Rallysprintu Kopná Josefem Minaříkem

Start nejstaršího a nejnavštěvovanějšího rally sprintu u nás se blíží.Tým nadšených valašských pořadatelů je připraven poskytnout všem divákům zážitky srovnatelné s atmosférou světových soutěží.

Letošní 17.ročník proběhne 4.července 2009

Rozhovor s duchovním otcem a zakladatelem Rallysprintu Kopná Josefem Minaříkem -letošním zástupcem ředitele Impromat Rally Sprint Kopná

PEPINO, věnuj mi prosím pár minut a zavzpomínej na první ročníky tolik oblíbené soutěže

"To se musím vrátit do roku 1993,kdy jsme uspořádali první ročník.Původně to byla soutěž pro partu nadšenců a kamarádů z Trnavy ,Slušovic a okolí. Prvního závodu se zúčastnilo 7posádek .Soutěž jsme zahájili vzpomínkou na Jirku Sedláře na kašavském hřbitově. Prvním vítězem se stal Dan Fottera z Trnavy u Zlína.
I když se jednalo vlastně o takový hec závod -řekli jsme si :- ) Uděláme to znovu.

Pomohlo nám několik náhod a zejména setkání na které se nezapomíná. Už druhý ročník v roce 1994 jsme měli s mezinárodní účastí.Soutěž 36 .posádek vyhrál ohnivý Ital-Enrico Bertone na Toyotě GT.Ozdobou závodu byl zlínský Pavel Valoušek s Lancií Delta Integrál.

Ve 12.ročníku startovalo na naší soutěži rekordních 128posádek.
Nejvíce vítězství získal na Kopné Standa Chovanec, který si odnesl 5 vítězsví.Nesmím zapomenout na našeho rodáka-Romana Krestu, dvojnásobného vítěze soutěže.Jednou s vozem WRC, vloni s Peugeotem 207 S 2000. Loňských 118 posádek byl opět rekordem roku 2008. Tolik posádek neodstartovalo na žádné loňské domácí soutěži.
Generálním partnerem je již od roku 2000 firma IMPROMAT.

Centrem letošní soutěže jsou opět Slušovice, tratě soutěže na dohled hory Kopná.Letos očekáváme 120 posádek.Diváci se mohou těšit na kvalitní motoristický podnik.
Čeká nás 9rychlostních zkoušek,rozdělených do 4 úseků-Májová,Podhoran.Kopná,Zádveřice.

Tak nashledanou na Kopné"

Pepino, děkuji za malé ohlednutí do historie soutěže, která dala českému autosportu novou disciplínu - rallyesprinty.

Příště Vás pozvu na prohlídku tratě a ze zkušenosti rodáka z Trnavy Vám ukážu nejlepší divácká místa.


Mirek Knedla sen.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose