www.car.cz
 

Mladíci Tomáš a Honza Kašpárkovi v půlce sezóny 2009 slušně
     16.6.2009 00:38 - tisková zpráva


Ohlédnutí za první půlkou okruhové sezóny juniorů

Již šest závodů letošní sezóny za sebou mají Tomáš a Honza Kašpárkovi. Jejich účinkování v mistrovství republiky divize 3, tedy volných formulí s limitem obsahu motoru do 1400ccm, prozatím přineslo čtvrté a páté místo v průběžném pořadí.

Nové prostředí, nové závodní stroje a hlavně nový typ závodů, takový byl vstup mladíků Honzy a Toma do letošní okruhové sezóny. Úzké tratě lemované svodidly vyměnili za bezpečnější autodromy a souboje s časomírou nahradila smečka soupeřů, která jim na trati nedaruje ani centimetr. Nově si museli zvyknout na otevřený kokpit formule BMW. Honza startuje stejně jako v předešlých letech v barvách Ecce Homo Racing Teamu. Tom bojuje v týmu Jiřího Mičánka - Mičánek Motorsport PZ Inntal.

Trojice závodních víkendů – jednou na brněnském a dvakrát na autodromu v Mostě, znamenala prozatím pro oba ochutnání okruhové atmosféry. Soupeření o desetinky v obou kvalifikacích a tvrdé závodní souboje od první zatáčky se oběma pilotům zalíbili. Jednotlivé výsledky závodů a dosahované časy hovoří jasně o jejich vzestupném výkonu. Již před sezónou bylo zřejmé, že první polovina premiérové sezóny bude hlavně o učení jezdeckého stylu a o zvyknutí si na novou techniku. Lépe si doposud vedl Tomáš. Prozatímní čtvrté místo získal i díky trojímu postavení na stupních vítězů ze šesti startů. Vždy se jednalo o pozici na třetím místě, které bylo zatím pro šternberského pilota maximem.

Na vyšší pozice se před něho vždy prosadil zkušený David Palmi a doposud neporažený Zbyněk Passer. Honza Kašpárek ve většině závodů kryl záda právě této trojici – Passer, Palmi a T. Kašpárek, a třikrát skončil na čtvrté pozici. V posledních závodech šel ovšem jeho výkon nahoru a v mosteckém prvním závodě se o stupně vítězů připravil po vlastní chybě, když se dokázal probojovat až na druhé místo o kterého ho připravily následné hodiny a pád na nepódiové čtvrté místo.

U obou pilotů nalezneme ve výsledcích i dvakrát značku „R“ – tedy nedokončený závod. Ve vyrovnaném startovním poli je právě tyto dva nedokončené závody srážejí v dosavadní tabulce mistrovství na čtvrtou respektive pátou pozici.

Před Tomášem a Honzou jsou ještě dva zbývající závodní víkendy na mosteckém a brněnském okruhu. Celkem tedy ještě 4 závody, když během každého víkendu absolvují dvě jízdy. První dvě příčky celkového pořadí divize 3 jsou již sice vzdáleny, i když je ve hře stále ještě 80 bodů, ale souboj o třetí pozici s Ondřejem Loukotou je stále otevřený.

Mezinárodní mistrovství ČR v závodech na okruzích - Divize 3 / po 6 odjetých závodech

1. PASSER Zbyněk 120
2. PALMI David 83
3. LOUKOTA Ondřej 63
4. KAŠPÁREK Tomáš 46
5. KAŠPÁREK Jan 39
6. KLÁŠTERKA Jakub 36
7. CHABR Tomáš, jr. 22
8. SPĚVÁČEK Tadeáš 21
9. LEŠÍNSKÁ Michaela 14
10. CHABR Tomáš 8
11. FIRLA Lumír, jr. 6
12. POKORNÝ Pavel 3
12.LANGER Pavel 3 

http://www.ecceracing.eu/

 

15.6.2009 - Navíc naše nabídka je exkluzivní - k dispozici máme zhruba 300 vstupenek, takže vyhrát může téměř každý..... Otázky jsou tradičně velmi jednoduché:


 
 
Fotogalerie:   DTM na Lausitzringu 2009 objektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose