www.car.cz
 

FIA GT3: Vladimír Hladík chce s vozem Aston Martin V8 opět uspět
     16.6.2009 00:57 - tisková zpráva


FIA GT3: Brněnský závodník Vladimír Hladík chce s vozem Aston Martin V8 navázat Silverston

Brněnský automobilový závodník Vladimír Hladík se chce letos podruhé prosadit v mezinárodní konkurenci. Po závodech v Silverstone pokračuje seriál Evropského poháru GT4 o tomto víkendu v německém Oscherslebenu. Hladík v něm opět pojde s vozem Aston Martin V8 Vantage model 2009.

V Anglii v úvodu šampionátu si jednička stáje Tech Future vedla opravdu výtečně. V prvním zádově Brňan obsadil páté a ve druhém šesté místo. V obou závodech byl nerychlejším jezdcem na voze Aston Martin a navíc ve druhém volném tréninku dosáhl druhého nejrychlejšího času. Co Hladík plánuje do Oscherslebenu.

"Před startem šampionátu jsem si přát dojet v každém závodě v první desítce. V Silverstone se mně to podařilo a pokud bych toto umístění zopakoval, budu samozřejmě spokojený," odhalil cíle.

Do Německa prý odejede s malou výhodou i nevýhodou.
"Tou výhodou je, že tento okruh poměrně dobře znám. V Silverstonu jsem se s tratí v podstatě seznamoval a navíc na to bylo málo času. Teď vím, co mě čeká, ale na druhé straně se mně tento okruh zase moc nelíbí a moc mně nesedí. To ale neznamená, že se tam netěším, právě naopak," přiznal Hladík.

Jeho dobrý pocit může ještě umocnit zítřek, kdy bude na autodromu V Mostě testovat zcela nový brzdový systém svého vozu. Pokud testy dopadnou dobře, vyrazí výprava do Německa ve středu.

Oschersleben je už třetím dílem seriálu. Právě úpravy na voze byly jedním z důvodů, proč Hladík nejel do Itálie a závody v Adrii vynechal.


"Ano, chtěli jsme mít čas na to, aby bylo všechno ve stoprocentním pořádku. Ale závod také termínově kolidoval s domácím vytrvalostním šampionátem divize 4 v Mostu a já jsem ho chtěl jet. Ukázalo se, že to byla dobrá volba, i když jsme skončili až druzí," vysvětlil Hladík.

Seriál FIA GT4 má v letošním termínovém kalendáři zařazeno šest závodů. Dalším je 23. srpna belgický Zolder, mezi tím bude posádka stáje Tech Future Hladík - Duda 8. srpna startovat ve čtvrtém díle domácího vytrvalostního šampionátu v Mostě.



Zdeněk Vlach
Mluvčí stáje Tech Future

 

15.6.2009 - Navíc naše nabídka je exkluzivní - k dispozici máme zhruba 300 vstupenek, takže vyhrát může téměř každý..... Otázky jsou tradičně velmi jednoduché:

 
 
Fotogalerie:   GT na Hockenheimu, červen 2009, foto Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose