www.car.cz
 

Václav Janík také na ME v Trieru vyborně a vyhrál
     16.6.2009 12:39 - tisková zpráva


Pátým podnikem pokračovalo o víkendu Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu. Na team Nutrend racing tentokrát čekala 3715 metrů dlouhá a technicky velmi náročná trať, která je při konání Mistrovství světa v rallye jednou z rychlostních zkoušek. Zvláštností je zde také umístění depa, které je netradičně v cíli a jezdci jsou pak po jednotlivých skupinách sváženi na start.

Oproti loňským ročníkům, letos počasí jezdcům po celý víkend opravdu přálo. V sobotu, kdy byly plánované celkem tři tréninkové jízdy, se Václav Janík potýkal s drobnými technickými problémy. Během první tréninkové jízdy došlo na voze k poruše elektroinstalace a Janík tuto jízdu dojel na druhém místě. V druhém tréninku již ale bylo vše v pořádku a Vašek dojel, s dostatečným časovým náskokem, na prvním místě ve skupině. Třetí tréninkovou jízdu pro šetření techniky team vynechal.

Jelikož délka závodní tratě nepřekračuje pět kilometrů, jezdí se celkem tři závodní jízdy. Již během prvního závodu si Janík se svým Mitsubishi Lancer Evo VIII vyjel dostatečný časový náskok, který již pak ve zbylých dvou jízdách jen kontroloval. Po německém závodu si tedy Nutrend racing team připsal další plný počet evropských bodů a i nadále zůstává, v tabulce Mistrovství Evropy, na prvním místě.

Nadějně rozjetá sezona teamu Nutrend racing pokračuje 27.-28.6. v italské Rieti. Na Václava Janíka zde čeká patnáct kilometrů dlouhý závod s tradičním názvem „Coppa Carotti“.



PR


 
 
Fotogalerie:   Autosalon Brno 2009- sporťáky, kočičky atd, foto Karel Kolečko

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose