www.car.cz
 

Group C – GTP Racing – V Brands Hatch vítězně Jaguár XJR11
     Vladimír Rožánek


Na známém anglické okruhu v Brands Hatch, který připomíná americké ovály, se jel další díl seriálu Group C – GTP racing. Tento závodní seriál se jezdí především na Britských ostrovech, kde si svou popularitu zasloužil hlavně rychlými stroji, které dokáží na rovinkách hravě překonat 300Km/h.
Kdysi jsme tyto stroje vídávali v Mostě při Interserii, ta ovšem letos změnila pravidla a tyto stroje zřejmě na startu jediného závodu Interserie Endurance na německém Lauzitzringu ve velké míře neuvidíme a druhá větev někdejší Interserie, se zaměřuje spíše na formulové vozy a otevřené prototypy. Nedávno jsme však tyto vozy mohli vidět na německém Nürnburgringu, kde se představilo 16 závodních vozidel.
 
Na anglickém okruhu v Brands Hatch se během víkendu představilo 21 vozů, povětšinou britských a také několik vozů s americkými piloty. Nejvíce vozů bylo tentokráte značky Jaguár.
 
Časem 1:19:888s zvítězil v sobotní kvalifikaci britský pilot Gary Pearson na voze Jaguár XJR11, druhý se na startovní rošt postavil Charlie Agg s Nissanem R90CK a třetí místo obsadil David Mercer na britské konstrukci Spice SE90C.
 
Dieter Bergermann Jaguar XJR16 @ foto Rožánek
 
První sobotní závod vyhrál Gary Pearson s Jaguárem, druhý skončil Charlie Agg s Nissanem a třetí místo zajel Nigel James s Porsche 962C. zajímavý vůz dovedl do cíle na jedenáctém místě Christopher Catt, byl to Prosport Ferrari.
 
Ve druhém závodě opět dokázal zajet nejlépe Gary Pearson, druhý byl David Mercer se Spice SE90C a na třetím místě dokončil závod Charlie Agg s Nissanem R90CK.
 
Výsledky Group C – GTP Racing Brands Hatch Anglie
 
Sobota
 
Gary Pearson GB - Jaguar XJR11
Charlie Agg GB - Nissan R90CK
Nigel James GB - Porsche 962C
Justin Law GB - Jaguar XJR12D
Henry Pearman GB - Jaguar XJR11
Brian De Vries USA - Intrepid Chevrolet GTP
 
Neděle
 
Gary Pearson GB - Jaguar XJR11
David Mercer GB - Spice SE90C
Charlie Agg GB - Nissan R90CK
Henry Pearman GB - Jaguar XJR11
Michael Schuster D - Argo Judd JM19
Martin Konig GB - Porsche 956B
 
Nejlepší čas zajel Gary Pearson a měl hodnotu 1:20:096s.
 
Další závod se jede opět na Britských ostrovech na Donningtonu.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose