www.car.cz
 

Na Masarykově okruhu pojedou evropské motocyklové naděje.
     23.6.2009 00:23 - tisková zpráva


V Brně se opět utkají evropské motocyklové naděje


Ani letos nesmí na Masarykově okruhu chybět vzpomínka na jednu z největších motoristických legend v naší historii, závodění silničních motocyklů s názvem Memoriál Františka Šťastného. Závěrem tohoto týdne, tedy ve dnech od 25. do 28.června budou na Automotodromu Brno svádět boje o mety nejvyšší motocykloví jezdci ze všech koutů Evropy. Automotodrom Brno bude totiž opět hostitelem jak Mistrovství České republiky, tak evropského motocyklového šampionátu Alpe Adria Cup.

V programu Memoriálu Františka Šťastného se skrývá opravdu velký výběr závodů všemožných kategorií. Program podniku zahájí již ve čtvrtek jezdci Přeboru České republiky ve třídách Volná 250-600ccm a Volná nad 600ccm. Souboj na deset kol pak v pátek rozhodne o dělení bodů mezi tyto jezdce. V sobotu bude program pokračovat kvalifikacemi Alpe Adria Cupu a zároveň Mistrovství České republiky. Tento den je také určen pro jízdy motocyklů tříd 125ccm SP, 125ccm GP, Superstock 600, Superstock 1000, Supersport a Superbike. V neděli odpoledne pak jezdce a jejich stroje čeká vrchol víkendového dění, kdy budou odstartovány závody všech tříd.

Čeští fanoušci před sebou mají spoustu soubojů domácích jezdců. Napříč třídami se můžeme těšit na velké české naděje a přísliby do budoucna, jako jsou Lukáš Šembera, který už ochutnává velký svět Moto GP ve třídě 125ccm, další stále se lepšící mladíci Michalové Filla a Prášek, bratr Lukáše Peška Karel, stále více se prosazující naděje Jakub Kornfeil, či nejnovější jméno jméno motocyklového talentu, který by jednou mohl pokračovat ve šňůře slavných českých jezdců ve světě. Osvěžením startovního pole této třídy bude určitě start dvou dívek – Andrey Touškové a Barbory Jakubíčkové.

Vstup do areálu Automotodromu Brno je po celý víkend pro všechny návštěvníky zdarma, připravena je opět speciální vstupenka do Paddocku v hodnotě 100,- Kč. Otevřeny budou tribuny C, T1, T2 a T3. Naproti tribuně T3 bude umístěna velkoplošná obrazovka. Parkování bude pro veřejnost zdarma zajištěno za tribunami T2 a T3. Motocyklisté mohou své stroje zaparkovat na tribuně C.

PR


 
 
Fotogalerie:   TT Hořice 2009 objektivem Viléma Sýkory

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose