www.car.cz
 

COPPA ITALIA 2009: Michal Pavlík letos s vozem Morgan Roadster !!
     23.6.2009 00:26 - tisková zpráva


MICHAL PAVLÍK S MORGANEM V COPPA ITALIA

O minulém víkendu se brněnský jezdec Michal Pavlík zúčastnil s čistokrevným britským vozem Morgan Roadster (s motorem Ford V6 3,0) třetího dílu okruhového seriálu Coppa Italia určeného pro cestovní a GT vozy. Tento závod se jel v tropickém horku, kdy se teplota pohybovala mezi 33 – 35°C na nejkratším a nejtechničtějším italském okruhu ve Varanu.

Celý víkend se z pohledu brněnského jezdce nesl ve znamení testování a to především vhodných pneumatik. V Anglii, kde se s těmito poněkud exotickými vozy, jejichž koncepce podvozku se téměř půl století nezměnila a k jejichž výrobě se stále používá jasanové dřevo, jezdí značkový pohár Morgan Challenge, jsou předepsány pneumatiky Yokohama, které jsou sice závodní, ale se vzorkem.

Tyto jsou pro svoji obojetnost (sucho i mokro) a dlouhou životnost velmi ekonomicky výhodné pro jezdce, ale vůz samozřejmě mírně zpomalují. Volba nakonec padla na použití značky Michelin pro nedělní závod 3. divize, který však skončil pro Morgana a našeho jezdce již v 8. kole s poškozeným olejovým chladičem.

Čtyřicetiletý brněnský jezdec, který je spíše znám jako účastník italského okruhového šampionátu prototypů s vozem Lucchini Alfa Romeo SR2, plánuje s Morganem Roadster absolvovat celý zbytek letošního seriálu Coppa Italia, jehož příští pokračování je naplánováno v termínu 25. – 26. 7. na přímořský okruh do Misana, který leží nedaleko světoznámého letoviska Rimini.

Pro další blízkou budoucnost jsou týmové plány zaměřeny na nasazení dalšího vozu Morgan, tentokrát ale typu +8 s motorem Rover V8 do italského okruhového šampionátu historických vozů a posléze také špičkového typu Aero 8, který používá motor BMW V8 o objemu 4800 ccm do 1. divize seriálu Coppa Italia.

Pro případné příznivce letos stoleté značky Morgan nabízí společnost Pavlík a partner s.r.o. ve spolupráci s největším britským dealerem firmou Richard Thorne Classic Cars k prodeji celou výrobní škálu vozů značky Morgan, která zahrnuje typy 4/4 Sport (Ford 1,6), +4 (Ford 2,0), Roadster (Ford V6 3,0) a Aero 8 (BMW V8 4,8) a to v cenách nesrovnatelně nižších s cenami prodejců v okolních zemích. Jedná se samozřejmě o vozy zcela nové, skladové či objednané dle vaší specifikace s plným servisem při jejich dovozu a přihlášení.

Pro veškeré další informace nás kontaktujte na e-mailové adrese pavlikapartner@seznam.cz , případně na tel. +420 608 827 759.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Michal Pavlík v roce 2009 premiérově s Morgan Roadster, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose