www.car.cz
 

Kuba Kornfeil na Sachsenringu dokonce druhý mezi střelci !!
     24.6.2009 15:50 - tisková zpráva


Kuba Kornfeil na Sachsenringu získal řadu skalpů soupeřů a STŘÍBRO !!

Jako rozjetý rychlík

O uplynulém víkendu se na německém Sachsenringu konal další závod německého šampionátu IDM. Třída stopětadvacítek byla velmi početně obsazená a to i jezdeckými esy z MS. Ty se snažily využít ojedinělé testovací možnosti před červencovým závodem světového šampionátu.


Skutečnost, že se v poli nachází nejedna hvězda letošních stopětadvacítek, jako i to, že na start se hlásil neuvěřitelný počet jezdců, daleko převyšující propustnost tratě, přičemž tak pořadatele čekalo nelehké rozhodnutí o tom, kdo povolení ke startu a tréninkům dostane a kdo ne, však vůbec neznepokojovalo Jakuba Kornfeila. Ten se po čtvrtém místě v tréninku postavil na start velmi prestižního závodu v barvách domácího týmu Racing Team Germany.

Hvězda nehvězda, soupeř nesoupeř, i když Kubajz Kornfeil cestoval na Sachsenring hlavně za účelem připravit se na červencový Red Bull Roookies Cupu, odvážel si nakonec domů kromě cenných skalpů svých soupeřů i pohár za skvělé 2.místo. Neuvěřitelné? Možná, ale pravdivé a hlavně zasloužené. Rozjetý moravský rychlík posledních týdnů nestačil jen na domácího Jonase Folgera, který jen tak mimochodem drží statečně nejvýše zástavu německých jezdců ve světovém šampionátu, i když je tam nováčkem.

Závod samotný se jel na dvě části a to proto, že ve druhé polovině startovního pole došlo k havárii, která si vyžádala právě jeho zastavení. V ten okamžik byl Jakub Kornfeil již druhý, když se po ne zcela vydařeném startu probojovával vpřed zhruba z osmé příčky. Při restartu se pak od všech odpoutalo německé duo Folger – Schroetter, sledován moravským rychlíkem, který jim sekundoval až do okamžiku, kdy se Jonas Folger svých dvou stínů nadobro zbavil. V závěru pak Kubajz překonal i lídra dosavadní klasifikace IDM ve třídě osminek Marcela Schroettera a projel cílem smírným náskokem na druhé příčce.

O nadcházejícím víkendu však českého mladíčka z Rohatce, čeká účast v Red Bull Cupu na klasické trati v Assenu. Budeme sledovat, zda a hlavně jak se mu povede tam.


MPAFoto.com

PR



 
 
Fotogalerie:   TT Hořice 2009 objektivem Viléma Sýkory

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose