www.car.cz
 

DTM 2009 pokračuje: Tomáš Kostka pojede v ulicích starobylého Norinberku
     26.6.2009 11:18 - tisková zpráva


DTM NA NORISRINGU BUDE HLAVNĚ SHOW PRO DIVÁKY

Tomáš Kostka absolvoval v posledních dnech náročnou přípravu na další podnik DTM. Pilot stáje KOLLES Futurecom-BRT odjíždí na městský okruh Norisring v ulicích starobylého Norinberku a počítá s tím, že půjde o velice náročný víkend. Má ovšem celkem jasnou představu co ho v bavorském městě čeká.

Pro Kostku není městský okruh, mimochodem nejkratší z německých tratí, v žádném případě neznámý. "Jel jsem tu v roce 2002 s formulí BMW a pamatuji si to tam. Pochopitelně už si to nevybavuji tak přesně, ale krátkou trať se brzy zase naučím. Okruh měří 2,3 kilometru, je tu celkem šest zatáček, z toho dva vracáky. Upřímně řečeno, bude to docela dřina," svěřil se Tomáš.

V kuloárech DTM se řeší, zda značka AUDI prolomí konečně sedm hubených let a na městské trati konečně pokoří konkurenční Mercedes. Zvláště, když při příležitosti jejího stoletého výročí by se mohlo na Norisringu slavit celkově padesáté vítězství Audi v seriálu. "Je jednoznačné, že v Norinberku půjde především o velikou show pro diváky, kterých tu očekávají prý až sto tisíc. My sem totiž jedeme splnit čestnou povinnost a moc se na to těšíme. Vím, že to bude velice náročné, bavili jsme se s inženýry o tom, že normální nastavení auta se bude muset ve městě diametrálně změnit a řešit se například bude taky chlazení brzd, které na Norisringu dostávají hodně zabrat," líčil Tomáš.

Pochlubil se, že poslední dva týdny strávil především na kole v horských terénech a pracoval na vylepšení fyzické kondice.

"Měsíční pauza mezi závody mi přišla docela dlouhá a do kokpitu se už zase moc těším. Vím, že to bude zabíračka, ale chci do toho dát zase úplně všechno. Po dvou prvních podnicích bych rád pokračoval v tradici nejrychlejšího jezdce na dvouletém autě a udělám pro to všechno, co v sobě mám," dodal Tomáš.

Uzavřel konstatováním, že se vyloženě těší na páteční Roll-Out a v klasifikaci bude koncentrován na maximum. Nedělní závod, který na Norisringu vychází na neuvěřitelných 80 kol, bude odstartován ve dvě hodiny odpoledne a přenášet jej opět budou například německé satelitní kanály ARD a DSF, či český kabelový Sport 5.




odkazy:
http://www.dtm.com/  
http://www.futurecom-tme.com/  
http://www.norisring.de/  

Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz .

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s

 

PR


 
 
Fotogalerie:   DTM na Lausitzringu 2009 objektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose