www.car.cz
 

Ořechovský vrch jako druhý podnik trojlístku závodů do vrchu "Euro Cup 2009
     27.6.2009 14:56 - tisková zpráva


Ořechovský Vrch "Euro Cup 2009" ve dnech 8 -9.8.2009.

Po prvním závodu tohoto seriálu, který se jel na Mohyle Míru, bude seriál pokračovat na trati, která byla v loňském roce po 23.letech zrekonstruována a odjel se na ní první testovací volný závod. Jezdci, kteří se tohoto testovacího závodu účastnili s námi konzultovali, zda částečně rekonstruovaná trať vyhovuje pro další pořádání závodů. Hodnocení tratě bylo ze strany jezdců kladné.

Pro letošní rok se pořadatel rozhodl zařadit Ořechovský Vrch jako druhý podnik do trojlístku závodů do vrchu "Euro Cup 2009."
Pořadatel O.S. Maverick.rescue zahájil již v měsíci červnu spolupráci s firmami, které se účastní na přípravách tratě pro tento závod.

Rekapitulace:
V roce 2008 proběhla rekonstrukce 2 km asfaltového povrchu z této 2,6 km dlouhé tratě. Byla opravena veškerá svodidla vedoucí v určitých místech tratě.
Pro větší bezpečnost jezdců i diváků pořadatelé pracují na zkvalitnění bezpečnostních prvků.
Po celé délce tratiěse budují odvodňovací žlaby, které odvedou veškerou vodu mimo trať a zabezpečí, v případě deště, aby se na trať nedostal písek a bláto. Ve spodní části tratě je upraven povrch únikových zón, bez stromů a u sloupů elektrického vedení byly provedeny stavební úpravy tak, aby nedošlo v případě kolize k přímému střetu závodního vozu se sloupem.

Závodní trať v délce prvního kilometru je rychlá a zbývající úsek v délce 1,6 km je velmi technický. Po celé délce tratě bude vysekána tráva a keře, aby jezdci měli dostatečný přehled v technické pasáži. Trať dozná 14 dní před konáním závodu ještě potřebné asfaltové úpravy ve spodní části tratě. Trať bude zabezpečena nejenom stávajícími svodidly, ale i stovkami pneumatik a potřebným množstvím balíků slámy. Na trati nebudou umělé retardéry!!!

Další informace týkající se příjezdu, mapa závodní tratě, ubytování, občerstvení, postavení jezdců v depu a další důležité informace nalazenete na stránkách.

Pořadatelé prosí o informace přihlášek ještě před oficiálním přihlašováním jezdců na tento závod. Na kontaktu ředitelství závodu, tel. č.: 777 679 289 a nebo na e-mail maverick.rescue@seznam.cz. Jsou to předběžné přihlášky, aby organizátor zmapoval hrubý počet startujících jezdců z důvodu umístění a kapacity depa.

Na těchto stránkách naleznete bodování po prvním závodu M.rescue EuroCup 2009 konaném na Mohyle Míru ve dnech 4. - 5. 4. 2009. Bodování je pro tento seriál ve třídách a v absolutním pořadí. Další informace o blížícím se závodu v Ořechově u Brna Vám poskytneme během cca tří týdnů. www.Berg-Trophy.cz 

 

Aleš Gansdorfer

PR


 
 
Fotogalerie:   GT na Oscherschlebenu 2009 a kočičky kolem nich objektivem Karla Kubeše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose