www.car.cz
 

Pojišťovny UNIQA a D.A.S. spolupracují v oblasti pojištění vozidel
     30.6.2009 16:02 - tisková zpráva


Zatímco povinné ručení jako zákonem předepsané pojištění uzavírá každý motorista a havarijní pojištění je zejména u novějších vozidel standardním produktem, pojištění právní ochrany vozidla je stále považováno za doplňkový produkt, jehož potenciál zatím v České republice není zdaleka využitý. UNIQA a D.A.S. se rozhodly společně se zasazovat o to, aby se pojištění právní ochrany stalo stabilní součástí skutečně komplexní pojistné ochrany motoristů. Společné pojištění UNIQA a D.A.S. budou moci sjednat v široké prodejní síti obou pojišťoven.

 

UNIQA pojišťovna jako univerzální pojišťovna má ve své nabídce kompletní autopojištění,

a v tomto segmentu se vyvíjí v posledních několika letech podstatně rychleji než průměr trhu. Za první kvartál 2009 přibylo meziročně 24 % pojistných smluv na povinné ručení a více než 21 % v havarijním pojištění.

 

D.A.S. je pojišťovnou specializovanou výlučně na právní ochranu, disponuje týmy prvotřídních specialistů - právníků i znalců, jejichž úkolem je řešit složité právní problémy v zájmu klienta a s úsporou jeho prostředků i času. D.A.S. pojišťovna je jedničkou v tomto oboru na českém i evropském pojistném trhu.

Náklady na kvalifikovanou právní pomoc se mohou snadno vyšplhat na desítky až stovky tisíc korun. Pojistné za pojištění právní ochrany přitom činí podle druhu vozidla 700 až 6.000 korun ročně.

 

Martin Žáček, předseda představenstva UNIQA pojišťovny komentoval novou kooperaci takto: „Naší snahou je neustále optimalizovat produkty autopojištění. Vítám nově uzavřené partnerství jako rozšíření kvalifikovaných služeb v tak specifické oblasti, jakou právní ochrana vozidla bezesporu je.“

 

Jitka Chizzola, členka  představenstva D.A.S. pojišťovny k tomu dodala: „Tradice naší  společnosti a dlouholeté zkušenosti s řešením nejrůznějších právních problémů je zárukou nejvyšší možné úrovně servisu poskytovaného klientům.“

 

O společnostech UNIQA a D.A.S.

 

UNIQA pojišťovna vyvíjí své aktivity v ČR již šestnáct let. Jako univerzální pojišťovna nabízí kompletní paletu pojistných produktů pro občany i korporátní klienty. Podle objemu pojistného figuruje na devátém místě v žebříčku pojišťoven. UNIQA pojišťovna je součástí významné skupiny UNIQA Group s podílem okolo 22% na rakouském pojistném trhu a aktivitami na trzích 20 evropských zemí.

 

D.A.S. pojišťovna právní ochrany je dceřinou společností německé společnosti D.A.S. Deutscher Automobil Schutz Allgemeine Rechtsschutz–Versicherungs-AG se sídlem v Mnichově. Na českém pojistném trhu začala D.A.S. působit od roku 1995 a stala se tak první společností na území ČR nabízející tento vyjímečný produkt.

 

TZ


 
 
Fotogalerie:   Polsko 2009 - pořádná krizovka Novinkova objektivem Mirka Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose