www.car.cz
 

Celkem 80 speciálně vybavených VW Transporter 4Motion předáno Policii ČR
     1.7.2009 10:06 - tisková zpráva


Policie dostala Transportery pro krizové situace

Praha, 30. června 2009 – Celkem 80 speciálně vybavených Volkswagenů Transporter 4Motion určených pro krizové štáby Policie ČR převzali zástupci jejího velení. Symbolický klíč od posledních 19 vozů v podobě mobilních kontaktních a koordinačních center dnes od generálního ředitele Import VOLKSWAGEN Group Rudolfa Javurka převzal v prostorách firmy Auto Jarov náměstek policejního prezidenta plk. Ivan Bílek.

Mobilní kontaktní a koordinační centra PČR budou zajišťovat zejména efektivní koordinaci Policie ČR jako složky Integrovaného záchranného systému v případě hrozby či řešení krizové situace. Část z již minulý týden předaných 61 vozů tak například asistuje v postižených oblastech při současných povodních.

„Policie České republiky je náš vážený zákazník a je pro nás vždy mimořádnou událostí, když předáváme naše vozy do aktivní služby, protože Volkswagen se tím podílí na lepší bezpečnosti obyvatel České republiky,“ uvedl k předání Rudolf Javurek.

Projekt Mobilní kontaktní a koordinační centra Policie ČR představuje pořízení 80 speciálně vybavených a upravených Transporterů, které budou rozděleny do všech bývalých okresů České republiky. Celková cena vozů Volkswagen Transporter s pohonem všech kol v provedení 2.5 TDI 4Motion (96 kW / 131 k) se speciální výbavou činí 124 milionů korun.

Celý projekt mobilních kontaktních a koordinačních center je spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj, v rámci integrovaného operačního programu „Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik“.

Mezi speciální výbavu Transporteru s dlouhým rozvorem a zvýšenou střechou, kterou budou policisté při plnění svých povinností využívat, je například lokalizační vybavení GPS, navigační a záznamové zařízení, odolný počítač, monitor s dotykovým displejem, kontejnery první pomoci a záchrany, ale také osvětlovací zařízení, zdroj pitné vody, přístřešek včetně skládacích židlí a stolku, proměnná LED informační tabule a generátor elektrické energie. Vozidlo tak může zcela autonomně operovat v terénu nepřetržitě i několik dní.


Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations
Kontakt: Jan Klíma
Telefon: +420 / 220 518 208
Telefax: +420 / 220 518 209
E-mail: jan.klima@accpr.cz
www.volkswagen.cz

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose