www.car.cz
 

Tuzemský motokros se víkendem v Kramolíně dostal do druhé poloviny
     1.7.2009 10:19 - tisková zpráva


KRAMOLÍN – neděle 28.6.2009

Do svého poločasu spěje Profi Auto Iveco Cup 2009, mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu tříd MX2, MX3 – Open a Veterán.
Svědkem předělu vrcholného tuzemského motokrosového šampionátu je Kramolín, vzdálený pouhé 4 kilometry od Nepomuku. Zdejší motoristický areál patří k opravdu známým pojmům, v minulých letech hostil mistrovství světa v motokrosu třídy 500 ccm, sajdkárkrosu a v posledních letech zde často předvádí svoje umění trialová elita.


U administrativní a technické přejímky dnešního třetího dílu Profi Auto Iveco Cupu 2009 se prezentovalo celkem 128 jezdců z České republiky, Slovenska, Rakouska, Německa, Itálie a Maďarska. Obsazení jednotlivých tříd vyhlíží takto: MX2 – 47 jezdců, MX3 Open – 40 jezdců, Veterán – 41 jezdců. Po už absolvovaných závodech v Pacově a Kaplici, tak i Kramolín potvrzuje velký jezdecký zájem o české motokrosové body, což je v současné době ekonomických problémů jev velmi pozitivní.

Z předních českých jezdců ještě stále chybí po vážné havárii v Kaplici Josef Kulhavý (MX2) a omluvit se musel i Martin Žerava, loňský mistr republiky třídy MX3 – Open. Ten si v pokračování mistrovství světa MX3 v Dánsku zlomil ve druhé jízdě malíček na ruce a podstoupil poměrně složitý operativní zákrok.

Příjemným překvapením dnešního motokrosu v Kramolíně je start Karla Mitvalského a předního německého jezdce Daniela Siegla ve třídě MX3 – Open. Oba jezdci v dresu jihomoravského Osička MX Teamu si do Kramolína odskočili z německého šampionátu, jehož se pravidelně účastní. Za připomenutí stojí i četné úspěchy Siegla v halových motokrosech v Brně a Ostravě.

 1.jízda třídy MX3 – Open

Holeshot a poté velké sólo prezentoval předloňský mistr republiky Čepelák. Smolař z minulého závodu v Kaplici kolo za kolem svůj náskok zvyšoval a cílem projel zcela osamocený s vítězným gestem zaťaté pěsti. Druhou příčku houževnatě držel Stloukal, na kterého až v pátém kole vyzrál Zaremba.


Ve vedoucí pětici číhající německý jezdec Siegl v sedmém kola upadl a než znovu svoji suzuki zprovozni, klesl na desátou příčku. Šest kol před šachovnicí nasadil k velké stíhací jízdě dosud čtvrtý Bartoš. Nejprve spolknul Stloukala a v poslední kole jeho náporu nedodolal ani druhý Zaremba. Ten navíc chyboval, takže musel svoji pozici přepustit i Masaříkovi a slovenskému Bučencovi. Efektivní závěr uplatnil i Kadleček, když v posledních stovkách metrů předstihl Stloukala. „Jsem rád, že po Kaplici jsem se znovu dostal do čela. Je to pro mne důležitý moment a doufám, že vpředu budu jezdit až do konce seriálu,“ řekl v cíli vítězný Čepelák

„Moje starty jsou hrozné a i dnes to nebyla žádná slává. Ale mám dobrou fyzičku, takže v závěru jsem si věřil,“ přidal druhý Bartoš. „Za třetí místo jsem rád. Kluci přede mnou chybovali a já toho využil,“ nechal se ze třetího stupínku slyšet Masařík. Pořadí v cíli: Čepelák, Bartoš, Masařík, Bučenec (Slovensko), Zaremba, Kadleček, Stloukal, Reisinger, Obermair (oba Rakousko), Siegl (Německo).

2.jízda třídy MX3 – Open 

Stejnou nenasytnost jako Kohút ve třídě MX2 projevil v posledním závodě dne Čepelák. V bitvě se Zarembou loket na loket urval svůj druhý dnešní holeshot, vítězné double mu však nebylo dopřáno.

Už v průběhu prvního kola se na vedoucí pozici dostal Zaremba, ve čtvrtém kole ho vystřídal znovu Čepelák, jenže neudržel nervy na uzdě, upadl a z desátého kola se vrátil až na čtvrtém místě za Zarembou, Masaříkem a Bartošem. Mezitím v hluboko v poli dřel Bučenec, aby napravil svůj hodně nevydařený startovní manévr. Ve 13. kole oživil Čepalák svoje šance předstižením Bartoše, vzápětí však znovu chyboval a než motocykl znovu nastartoval, ocitl se opět za Bartošem. Vzdálenosti mezi jezdci vedoucí skupiny se stále měnily, navíc o pátou příčku se strhl velký boj mezi Němcem Sieglem a Kadlečkem.

V závěru odrazil Zaremba útočné snahy Masaříka a Bartoše, přesto v celkovým součtu výsledků obou jízd za dekorovanými stupni těsně zaostal. „Co k tomu říct? První jízda perfektní, ve druhé jsem platil za vlastní chyby. Seriál bude ještě hodně napínavý a myslím, že rozhodne až poslední jízda v Jiníně,“ uvedl po závodě Jiří Čepelák. Pořadí v cíli: Zaremba, Masařík, Bartoš, Čepelák, Kadleček, Siegl (Německo), M.Špaček, Reisinger, Obermair (oba Rakousko), Stloukal.Průběh závodů dalších tříd viz zde

 

kalendář 2009:

datum název závodu místo
26.04.09 MOTOKROS - PACOV PACOV
17.05.09 MOTOKROS - KAPLICE KAPLICE
28.06.09 MOTOKROS - KRAMOLÍN KRAMOLÍN

26.07.09 MOTOKROS - ŠUMPERK ŠUMPERK
16.08.09 MOTOKROS - PŘEROV PŘEROV
05.09.09 MOTOKROS - JINÍN JINÍN
26.09.09 MOTOKROS - LOKET - družstva LOKET 


Více na : http://www.moto-cross.cz/

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose