www.car.cz
 

Domácí Lubomír Minařík před sobotní Kopnou
     2.7.2009 11:08 - tisková zpráva


Minařík: „Dáme do toho všechno“


Vstříc své domácí soutěži se o nadcházejícím víkendu vydá posádka Impromat Motorsportu Lubomír Minařík – Viktor Semela, kterou čeká třetí díl Mistrovství ČR ve sprintrally – Impromat Rallysprint Kopná. Dvojice, která je i v letošní sezóně věrná vozu Škoda Fabia Kit Car třídy A6, by ráda vylepšila svoji průběžnou čtvrtou pozici v hodnocení skupiny A, na kterou klesla po absenci na květnové Rally Vysočina.

Letošní sezóna je již sice v plných obrátkách, úřadujícího mistra ČR skupiny A Lubomíra Minaříka si však rallyoví fanoušci zatím příliš neužili. Jeho plány na první polovinu roku značně ovlivnily zdravotní problémy, které mu zhatily možnost konečně usednout do nově postaveného Renaultu Clio R3. První start za volantem vytouženého dvoulitru se prozatím odsouvá na neurčito, a tak se jezdec z Podkopné Lhoty na Zlínsku soustředí na starty ve sprintech, kde využívá služeb osvědčené kitové Fabie.

Lubomír Minařík a Viktor Semela vstoupili do letošní sezóny na květnové Thermica rally Lužické hory, kde se úspěšně pustili do obhajoby mistrovského titulu ve skupině A. Náročná soutěž, konající se v okolí hraničního města Hrádek nad Nisou, valašské dvojici sedla na výbornou a i přes problémy s posilovačem řízení se Lubovi s Viktorem podařilo zvítězit v hodnocení vozů s pohonem přední nápravy. K tomuto výsledku navíc přidali první místo ve skupině A a velice cennou devátou pozici absolutně, díky čemuž panovala v Impromat Motorsport Teamu veliká spokojenost.

O jednoduché prvenství se však zdaleka nejednalo. Celý tým až do poslední zkoušky s obrovským napětím sledoval, jak se k Lubošovi přibližuje pekelně rychlý Jan Dohnal s Renaultem Clio S1600. Těsný duel Luboš Minařík versus Honza Dohnal nakonec rozhodly až závěrečné kilometry soutěže. „Nefunkční posilovač řízení nás ve druhé polovině závodu připravil o hodně času. Jeli jsme, co to šlo, ale zcela konkurenceschopní jsme za této situace být nemohli. Honza Dohnal s Cliem S1600 se hodně snažil nás stáhnout, nakonec jsme ale měli kliku a udrželi ho za sebou o devět desetin sekundy,“ zavzpomínal Minařík. V tuto dobu ještě Luba s Viktorem netušili, že na ně po úspěšných Lužičkách čeká více než dvouměsíční závodní pauza.

Oblíbená posádka chyběla na startu při druhé soutěži sprintového seriálu v Telči i na „velkém“ závodě v okolí jihomoravských Hustopečí. „Rally v Telči se do šampionátu dostala až na poslední chvíli po zrušení podniku ve Vyškově. O tom, že se koná na konci května, jsem se dozvěděl bohužel až v době, kdy jsme měli na stejný termín rezervovanou dovolenou, která nakonec dostala přednost. V době konání Telče jsem tedy místo za volantem seděl pod palmou,“ objasňuje důvod neúčasti 29letý pilot.

„O to víc jsme se těšili do Hustopečí, které jsme chtěli využít k prvnímu seznámení s naším novým Renaultem Clio R3. Vše bylo na závod připraveno, tentokrát si však postavilo hlavu moje zdraví, kvůli němuž jsme museli náš start zrušit. O to nažhavenější jsme nyní na Kopnou. Koneckonců, nezávodili jsme více než dva měsíce,“ připomíná Luba.

Luba s Viktorem na domácí Kopné mají na co navazovat. Zatímco v předešlých ročnících je povětšinou provázela smůla, loni se jim i přes technické problémy v závěru podařilo kitovou Fabii dovléci do cíle na vynikajícím sedmém místě absolutně a na první pozici v hodnocení skupiny A. Podaří se jim podobně skvělý výsledek i letos? „Startovat na domácí Kopné je pro nás srdeční záležitost, ale zároveň se pro nás jedná o nejtěžší závod sezóny.

Člověk jede před zraky svých známých, své rodiny, a pak velmi lehce dochází k chybám,“ připomněl pilot stáje Impromat. „Čeká nás opravdu hodně silná konkurence a navázat na loňský výsledek bude velmi těžké. Fanouškům ale můžeme slíbit, že dáme do závodu všechno,“ zakončil naše povídání Luba Minařík.


Text: Jiří Dokulil, ftr-media
PR



 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Kopnou 2008, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose